Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Поводом Дана победе у Првом светском рату одржана је комеморација код спомен-крста на Српско-руском официрском гробљу у Франкфурту.

Под покровитељством Генералног конзулата Републике Србије у Франкфурту и изасланства Министарства Одбране Републике Србије у Савезној Републици Немачкој организована је свечаност на Српско-руском официрском гробљу у Франкфурту и одата почаст палим борцима, саопштили су организатори.

Након парастоса уследило је полагање венаца и минут ћутања а затим су интониране химне Републике Србије и Руске Федерације у присуству Генералног конзула Републике Србије у Франкфурту Бранка Радовановића, изасланика одбране Републике Србије у СР Немачкој пуковника Дејана Цимбаљевића као и генералног конзула Руске Федерације у Франкфурту Александра Борисовича Булаја.

Комеморацији је присуствовао велики број Срба, који живе у Франкфурту и околини.

У склопу овогодишњег обележавања Дана победе у суботу је био организован концерт српског певачког друштва “Мокрањац” броду “Наутилус” на Мајни, а у недељу је у Генералном конзулату Републике Србије у Франкфурту одржано предавање “Српска војска у Африци” Пуковника Дејана Цимбаљевића и Андреје Ловића Андре.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here