Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Чешкој тенисерки која је звезда дублова Ренати Ворачовој оспорена је виза за улазак у Аустралију по истом основу као Новаку Ђоковићу и смештена је у исти хотел. Још је неизвесно хоће ли и она уложити жалбу или ће бити депортована, пишу тамошњи медији.

Ренату Вораћову, која је већ играла на припремном турниру у Мелбурну, аустралијске граничне снага су привеле и сместиле је у хотел Парк у Карлтону где се већ налази Новак Ђоковић у изолацији.

Верује се да је Ворачова ушла у Аустралију прошлог месеца уз изузеће од вакцине које је одобрила тениска асоцијација Аустралије јер је недавно оболела и опоравила се од ковида, али су јој виза и одобрење сада оспорени.

Искусна, 38-годишња тенисерка, освојила је 11 ВТА титула у дублу у својој каријери и до сада најбољи пласман на листи је 29. место на свету у 2017. години.

Њен најбољи резултат на гренд слему био је полуфинале Вимблдона 2017, али никада није прошла друго коло у Мелбурн парку.

Медијска кампања о Аустралијан опену базирана на обавезној вакцинацији, Ђоковићу и његовом одбијању да говори о свом здравственом стању била је доминантна међу тенисерима последњих неколико месеци и улази у финалну фазу.

Чини се, ипак, да се претерало јер се и у тамошњим медијима и на друштвеним мрежама све чешће појављују коментари да је овакво понашање организатора турнира, савезних власти и политичара “непримерено и шокантно лоше”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here