Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Испред Дома Народне скупштине Србије  одржана  је свечаност поводом промоције најмлађих официра Војске Србије. Свечаности су присуствовали председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Небојша Стефановић, министар одбране БиХ Сифет Поџић који је у званичној посети Србији на позив министра Стефановића, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, министри у Влади Србијр представници дипломатског кора и верских заједница, као и чланови породица будућих официра.

Председник Србије означио је почетак свечаности, поздравом:

“Кадети, официри, здраво”.

У чин потроручника свечано су промовисани 121 кадет и кадеткиња 141. и 142. класе Војне академије, од којих је седморо из Босне и Херцеговине, а 18 кадета и кадеткиња Војномедицинске академије.

Председник Вучић уручио је најбољим кадетима пиштоље са посветом.

То су потпоручници Копнене војске Милан Ашћерић, РВ и ПВО Петар Илић, у рангу служби Стефан Живковић и Медицинскиг факултета ВМА Тијана Станојковић.

Ешалони будућих потпоручника извели су свечани дефиле, а на небу су се појавили парови авиона Миг 29. Орао, Супергалеб и Ласта, као и парови хеликоптера Ербас и Газела.

Прошле године због епидемиолошких мера промоција официра одржана је у кругу Војне академије.

Саобраћај у делу Булевара Краља Александра и улицама око Скупштине Србије био је обустваљен од 8 до 12 часова, а измењен је и режим рада линија јавног градског превоза.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here