Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Епидемијска ситуација се погоршава, па је и онтаријска влада саопштила је да се враћају ограничења капацитета и окупљања, како би се спречило ширење изузетно заразног омикрон соја ковида – јављају нам наши сарадници лекари из ове далеке земље, као и наши сарадници из „Новина“ из Торонта.

Сада у затвореном простору може бити највише до десет особа, док се на отвореном може окупити до 25 људи.

До 50 особа дозвољено је да се нађе у ресторанима, баровима и другим објектима у којима се послужују храна и пиће, стриптиз клубовима, локалима за негу и лепоту, теретанама и другим објектима за рекреативно бављење физичком активношћу, различитим продавницама, укључујући прехрамбене и апотекарске, шопинг моловима, и сличним местима. Потребно је да се на свим овим објектима јасно назначи колико лица сме да буде у једном тренутку. Постоје само одређени изузеци.

У ресторанима, баровима и другим локалима у којима се послужују храна и пиће дозвољено је да за столом буде до десет особа, које треба да седе, да не плешу  осим ако не изводе програм. Алкохол је ограничен после 22 сата, а локали треба да се затворе до 23 сата, с тим што је преузимање поруџбина дозвољено и после тог рока.

На утакмицама, у салама, концертним и биоскопским дворанама и другим објектима тог типа, дозвољено је присуство половине публике, у односу на капацитет објекта. Такође, у овим објектима забрањује се служење хране и пића.

У ТТЦ-у су најавили да ће прозори у њиховим аутобусима убудуће бити отворени, како би ваздух циркулисао. Иако су свесни тога да ће у возилима бити хладније, кажу да је, уз остале мере превенције, проветравање изузетно важно.

Премијер Даг Форд рекао је да је у овом тренутку прерано говорити о томе како ће се обављати настава у провинцијским школама после распуста, будући да број новозаражених наставља да расте у великом делу провинције.

Новоуведене мере навеле су многе да празнична дружења планирају у уском, или чак најужем породичном кругу.

„Српска стварност“ / Ј. С. Лекари-срадници Торонто. Канада /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here