Mesto za reklamu
  1. 02, 2020.

Веома је тешко постићи напредак у решавању односа Србије и Косова прије избора у Србији, оценио је у интервјуу за Глас Америке Мајкл Карпентер, бивши званичник Пентагона и садашњи директор Пен Бајден центра. Карпентер је рекао и да нема потпуног решења без признања независности Косова.

Бивши званичник Пентагона истиче да је геополитичке спорове, попут спора између Србије и Косова, увек тешко решавати у изборној години. Решење је, како оцењује, ипак могуће ако се уложи много више напора и ресурса.

“Мислим да је амбасадор Гренел већ постигао много разговорима о обнављању директних летова између две земље. Ако Влада Косова укине тарифе, то би био веома позитиван сигнал. Ако Гренел то успе да постигне, онда мислим да ће барем ући у област у којој може да се постигне већи напредак у блиској будућности“, рекао је Карпентер.

Питање такси, које је Приштина увела на увоз из Србије, као и други разлози за спорове и анимозитет између две стране морају се решити пре него што се буде могло радити на самом споразуму, указао је директор Пен Бајден центра.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here