Mesto za reklamu
  1. 0 06. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обишла је данас у Нишу радове на изградњи фабрике за производњу светала за аутомобиле “Сингју” (Xingyu Automotive Lighting Systems) из НР Кине, инвестицију вредну 60 милиона евра, у којој ће од фебруара наредне године посао добити 1.000 људи.

Брнабић је навела да је та фабрика важна за Ниш и целу Србију, а да ће изградња бити завршена у фебруару наредне године.

Она је указала на то да је кинеска компанија “Сингју” једна од највећих и најуспешнијих компанија за производњу светала у ауто-индустрији, којој је ово искорак у Европу.

Кинеске компаније све више гледају на Србију као на најбољу могућу дестинацију за улагање у Европи, а затим ће из Србије даље да извозе за европско тржиште, поручила је премијерка.

Према њеним речима, инвестиција је вредна 60 милиона евра, а компанија ће у првој фази, од фебруара следеће године, запошљавати приближно 1.000 људи, при чему ће извоз углавном бити у земље попут Немачке, Француске и Словачке.

Брнабић је подвукла да ће то значајно допринети расту економије, БДП-а, као и економској слици Ниша.

Премијерка је посебно указала на то да ову фабрику, као и у случају Научно-технолошког парка који је данас отворен у Нишу, гради домаћа компанија, уз оцену да и то показује колико и како расте Србија, да грађевинске фирме имају посла, обезбеђену будућност и сигурност да својим радницима дају добре плате.

Иста домаћа грађевинска компанија “Конструктор” гради и погон кинеског “Минта” у Лозници, који је и препоручио Србију компанији “Сингју”, подсетила је она и нагласила да је та референца које компаније дају једне другима боља од било чега што ми сами можемо да урадимо.

Брнабић је изразила и захвалност тиму председника Републике, који се бори за сваку инвестицију.

Кинески инвеститор се обавезао на то да ће до краја 2023. године уложити 7,5 милиона евра за земљиште, за изградњу објеката 32,7 милиона евра и 19,6 милиона евра за нову опрему.

У Нишу ће кинеска компанија “Сингју” правити лед предња светла за аутомобиле, која су део напредне технологије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here