Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Бојан Клачар из Цесида каже за РТС да се чини да ће се на међустраначком дијалогу који се води без посредовања чланова Европско парламента брже доћи до закључака. Додаје да ће два колосека на којима се води дијалог у једном тренутку морати да се споје како би се дошло до закључака.

Бојан Клачар је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, објаснио да се међустраначки дијалог у Србији одвија на два колосека, један уз посредовање европарламентараца, други без њих.

Према његовим речима, могуће је да ћемо конкретне закључке имати на дијалогу који се дешава без посредника.

“Чини се да ту ствари иду брже, чини се према најавама Дачића да ће теме важне за бирачки списак бити важне на следећем састанку. Чини се да та тема не би требало да буде спорна ни за власт ни за опозицију”, истакао је Клачар.

Наводи да је, оно што је остало нејасно када је реч о теми бирачког списка, шта значи то додатно сређивање бирачког списка – да ли ће бити урађена додатна контрола, верификација..

“Бирачки списак ће бити тема око које ће се разговарати и тема око које може да се постигне договор. Теже је са темама фунцкионерске кампање и улоге медије, вероватно ће се дуже преговарати о тим темама, Дачић је вероватно у праву дајући рок до октобра и да ће те осетљивије теме тражити да дијалог траје и током лета и на јесен јер су мале шансе да ће се договор постићи брзо”, напомиње Клачар.

Сматра да два колосека на којима се води дијалог неће бити иста, да неће бити договора око истих ствари.

“Биће важно како ће Дачић који учествује на оба да их споји, те две линије се морају у неком моменту спојити како би се дошло до неких закључака”, напомиње Клачар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here