Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је да је у суботу на састанку са црногорским премијером Здравком Кривокапићем одбио потпредседничко место у новој Влади.

Кнежевић је рекао да је то одбио не зато што не верује у себе, већ зато што сматра да је неопходно укључивање већине на што експлицитнији начин.

Како је истакао, није суштина у персоналним решењима.

„Рекао сам да у тој Влади треба да се нађу људи из ДФ-а, СНП-а и свих странака које чине већину, сразмерно њиховој снази и броју мандата“, казао је Кнежевић.

Он је навео да се ситуација променила и да је за разлику од 30. августа, премијер сада постао страначка личност пруживши подршку Демократској Црној Гори на изборима у Никшићу.

„Он тамо има два мандата. Немам ништа против тога, али то значи нова правила, нове стандарде. Не зато што је неко гладан фотеља, већ да бисмо решили парламентарну кризу и имали стабилну Владу која треба да изгура мандат“, поручио је Кнежевић.

Мандић: Председници парламентарних странака ће се договарати о Влади

Говорећи о реконструкцији Владе Андрија Мандић је, како је навео, премијеру скренуо пажњу да би о томе требало прво да разговара парламентарна већина, пренео је портал РТЦГ.

„Председници парламентарних странака ће се договарати о Влади. Ова Влада има мањинску подршку, имамо одређене проблеме и нисмо то крили. Најважније је да ће председници темељно продискутовати о реконструкцији Владе па ћемо се договорити и изјаснити“, казао је Мандић.

Мандић је рекао да је прекинуо причу Кривокапића о потпредседничким местима.

„Он је говорио да може Влада да се шири у смислу потпредседничких места, али ја сам зауставио ту причу, како бисмо видели шта ће рећи парламентарне странке“, додао је Мандић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here