Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Ново пооштравање епидемиолошких мера, које предвиђа искључење невакцинисаних из свих забавних садржаја, то јест угоститељских, хотелских и забавних објеката, довела је у Аустрији до значајног пораста броја вакцинација.

Тако је само у суботу широм Аустрије спроведено око 32.000 вакцинација, од којих је свака трећа била прва доза.

Захваљујући навали за викенд, прошле недеље било је више од 213.000 вакцинација, колико је последњи пут било почетком августа.

Када је реч о првој дози од 10.488 колико је примило прву вакцину против коронавируса, највише их је било у Бечу са 2.245, а затим следи покрајина Корушка са 2.105.

У Горњој Аустрији, покрајини са најнижом стопом вакцинације у Аустрији, дато је свега 1.150 првих доза у суботу.

У Аустрији 65 одсто становништва актуелно има важећи сертификат о вакцинацији, то јест потпуно је имунизовано.

Највећу стопу вакцинације бележе општине Оберпулендорф и Мистелбах са више од 74 одсто.

Најгора по питању вакцинације је општина Браунау са 53 и Шпитал ан дер Драу са 56 одсто.

У Аустрији 8.178 новозаражених, 13 преминулих

У Аустрији је, у протекла 24 сата, регистровано 8.178 нових случајева заразе коронавирусом, што је скоро дупло више него пре недељу дана када је регистровано 4.523 случајева.

У последња 24 сата регистровано је И 13 умрлих заражених од короне.

Такође порастао је и број хоспитализованих ковид пацијената, који је повећан за 87 на укупно 1.990, а на интензивној нези за 12 на 377.

У Немачкој стопа инфекције ковидом на новом максимуму

Стопа инфекције коронавирусом у Немачкој је данас порасла на највиши ниво икада, јер, како тврде званичници, “пандемија невакцинисаних” добија на замајцу.

Институт “Роберт Кох”, национални центар за контролу болести, саопштио је да је у земљи забележен 201,1 нови случај на 100.000 становника у последњих седам дана, што је изнад претходног рекорда од 197,6 од 22. децембра прошле године, преноси агенција АП.

Иако је и даље реч о нижој стопи него у неколико других европских земаља, најновији подаци су звоно за узбуну.

Центар за контролу болести наводи и да је у последња 24 сата пријављено 15.513 нових случајева, што је мање у односу на рекордних 37.120 забележених у петак, али су бројке, како наводи АП, обично ниже после викенда.

Немачки званичници су саопштили да су болнице препуне у тешко погођеним подручјима.

Најмање 67 одсто од 83 милиона становника је потпуно вакцинисано, према званичним подацима, што, према тврдњама власти, није довољан проценат.

Русија: Три недеље више од 1.000 преминулих дневно од короне

Русија већ три недеље бележи више од 1.000 смртних случајева од КОВИД-а дневно, а у протекла 24 сата преминуло је 1.190 људи.

Од почетка пандемије умрла су укупно 248.004 ковид пацијента, преносе руске агенције податке кризног центра за борбу против корона вируса.

Потврђено је 39.400 нових случајева корона вируса, а укупан број инфицираних од почетка пандемије достигао је 8.834.495.

Висока циркулација вируса међу ђацима у Белгији

Ђаци у белгијским школама од данас поново морају да носе заштитне маске у учионицама због високог броја инфицираних посебно у групама млађих од 12 година.

“Главна сврха ове мере је да школе остану отворене што је више могуће”, поручују из министарства образовања.

У Белгији, која се налази у ванредном епидемилошком стању и на четвртом је степену узбуне на основу Ковид барометра, ношење маски је поново постало обавезно за ученике последње две године основног образовања у школама на фламанском језику, док се маске неће уводити за старије ученике од 12 до 15 година који су у највећем броју већ вакцинисани.

Након што је у карантину завршило 28 хиљада ученика, у школама на фламанском језику су донета нова правила тако да се од сада тестирају само деца млађа од 12 година, а цела одељења ће ићи у карантин само ако се у току једне недеље појаве четири инфицирана у разреду.

Истовремено, у средњим школама у којима се говори француски, маске за лице поново су обавезне када ђаци седе, док у јаслицама и основним школама на којима се говори француски, деца неће морати да носе маске за лице, али ће наставници морати да их носе све време.

У периоду од 20. септембра до 8. октобра 2021. године, више четвртине ученика (26,6 одсто) у основном образовању поседовало је антитела против корона вируса што указује на високу циркулацију вируса посебно након летњих распуста.

Грчка оборила рекорд, ковидом заражено 7.335 људи

Грчка је данас оборила рекорд по броју новооболелих од корона вируса, пошто је регистровано 7.335 нових случајева ковида и ово је трећи пут у последње две недеље да је оборен негативан рекорд.

Служба за јавно здравље Грчке објавила је да је данас умрло 65 људи, па је укупан број преминулих од СарС-Цов-2 сада 16.361, пренео је “Катимерини”.

На респираторима широм Грчке налази се 477 људи, што је пораст у односу на претходни дан (470).

Од почетка пандемије, Грчка је забележила 792.239 ковид случајева.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here