Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Бразил је забележио нових 318 смртних случајева од корона вируса, док је истовремено регистровано 11.716 новозаражених.

То показују најновији подаци које је објавило бразилско министарство здравља, пренео је Ројтерс.

Бразил сада има 605.457 смртних случајева услед короне, по чему је одмах иза САД као друга земља у свету.

Кина бележи даљи пад броја заражених корона вирусом па је тако у последња 24 сата регистровано само 43 нова случаја, у односу на 50 дан раније.

Нови случајеви су пријављени у Пекингу, провинцијама Гансу, Хебеи, Хунан, Шанси, као и аутономним регионима Унутрашња Монголија и Нинџија, саопштиле су здравствене службе, јавио је Ројтерс.

Кина је такође забележила 19 нових асимптоматских случајева корона вируса, које класификује као одвојену категорију.

Укупан број оболелих у Кини тренутно износи 96.758, док је преминулих 4.636.

Лоша епидемиолошка ситуација у источној Европи

Број потврђених случајева корона вируса у источној Европи ускоро ће премашити 20 милиона док се овај европски регион бори са најгорим таласом ширења вируса од почетка пандемије, а имунизација касни.

У данашњем извештају Ројтерса се истиче да ове земље имају најмање вакцинисаних у Европи, са мање од половине становнштва које је примило једну дозу.

Мађарска је на врху регионалне листе по броју вакцинисаних са 62 одсто становништва које је примило бар једну дозу, док је у Украјини свега 19 одсто вакцинисаних првом дозом, показују анализе “Our World in Data”.

Број новоинфицираних у овом региону је у сталном порасту и сада у просеку износи око 83.700 нових случајева дневно, што је највиши ниво од новембра прошле године, преноси Ројтерс.

Иако има само четири одсто светске популације, у Источној Европи има око 20 одсто свих нових случајева пријављених у свету, а три од првих пет земаља са највећим бројем смртних случајева у свету су Русија, Украјина и Румунија.

Русија је у протекла 24 сата поново забележила висок број преминулих од последица инфекције корона вируса – 1.072, саопштио је данас Кризни центар за борбу против корона вируса.

Од почетка епидемије, 230.600 пацијената укупно је преминуло од корона вируса, додаје Кризни центар, преноси агенција Тас с.

За поменути период пријављено је још 35.660 случајева корона вируса, што доводи до укупног броја од 8.241.643 случајева корона вируса од почетка пандемије.

А број опорављених пацијената је 22.784, наводи Кризни центар.

Председник Русије Владимир Путин ове недеље је одобрио затварање појединих радних места у првој недељи новембра, а Москва ће бити под локдауном од 28. октобра.

Само продавнице основних намирница и апотеке моћи ће да буду отворене.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here