Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

У свету је од почетка пандемије забележено више од 102,6 милиона случајева заразе коронавирусом, а од последица заразе преминуло је преко 2.216.000 људи.  Највише заражених и преминулих има у САД, а вакцинација против ковида 19 се наставља широм света.

У Сједињеним Америчким Државама су, према подацима сајта worldometers.com забележена 26.512.193 случајева заразе коронавирусом, а од ковида 19, болести коју вирус изазива, преминуло је 447.459 људи.

Велики број нових случајева свакодневно се бележи и у Индији. Заражено је 10.734.026 људи, а од ковида 19 су преминуле 154.184 особе.

Бразил је највеће жариште вируса у Јужној Америци – забележено је 9.119.477 случајева, а преминуло је 222.775 људи.

Грчка поново затвара трговине, настава у средњим школама путем интернета

У Грчкој ће данас бити затворне продавнице, мање од недељу дана откад су поново отоворене, а планови за поновоно отварање средњих школа су одложени на неодређено време, због наглог пораста броја нових случајева коронавируса.

Члан саветодавног тела владе Вана Папаевангелу објаснила је да забрињава хоризонтално ширење инфекције у најгушће насељеним деловима земље, преноси Ројтерс.

“Не желимо да дође до експоненцијалног раста броја инфицираних који би негативно утицао на наш здравствени систем”, рекла је она.

Попуњеност болничких капацитета у Атини, где живи скоро половина становника Грчке достигла је 61 одсто.

У тој земљи су 18. јануара предузети први кораци за ублажавање другог локдауна који је на снази од новембра.

Поново су отворене продавнице, фризерски салони, основне школе и вртићи, а најављено је и отварање средњих школа 1. фебруара.

Новим мерама које су саопштене данас, продавнице у областима са високом стопом заражавања мораће поново да буду затворене, али ће купци моћи да наручују робу онлајн или телефоном.

Средње школе ће до даљег наставити да држе наставу на даљину.

(Танјуг)

Пооштравање рестриктивних мера у Канади

Премијер Kанаде Џастин Трудо најавио је пооштравање рестрикција за путовања због појаве новог, заразнијег соја коронавируса.

У најављене мере спада и обавезан боравак у карантинским хотелима о трошку путника, као и суспензија авио саобраћаја са Мексиком и свим карипским земљама до 20. априла.

Осим што је за све путнике који напуштају територију Kанаде обавезан тест, влада ће увести и обавезно пи-си-ар тестирање за све путнике који стигну у Kанаду, преноси Ројтерс.

“Путници који дођу у Kанаду ће након обавезног тестирања, морати о свом трошку да сачекају у карантинском хотелу, што би требало да их кошта око 2 хиљаде долара”, изјавио је Тридо.

(Танјуг)

У Колумбији забележено више од два милиона случајева од почетка епидемије

У Kолумбији је за последња 24 сата забележено 10.058 нових случајева ковида-19, чиме је број заражених у овој земљи прешао два милиона, саопштило је колумбијско Министарство здравља у социјалне заштите.

Од последњег пресека потврђен је 371 смртни случај повезан са инфекцијом коронавируса, а опоравило се још 15.407 пацијената, преноси агенција Тас.

До сада је у Kолумбији преминуло 53.284 оболелих, саопштило је министарство.

У галвном граду, Боготи, од почетка пандемије заражено је 608.450 људи.

Први случај ковида-19 потврђен је 6. марта прошле године.

Ванредно стање проглашено је 17. марта, а од 24. марта је неколико пута продужаван карантин на територији целе земље.

Од 1. септембра 2020. на снази су мере селективне изолације.

(Танјуг)

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here