1. 06. 2021.

И даље се повећава број новозаражених у свету.Само у  Бразилу за 24 сата још нових 66 хиљада заражених. САД воде кампању да се до 4. јула вакцинише 70 одсто пунолетних Американаца.

У Бразилу више од 66.000 новооболелих

У последња 24 сата у Бразилу је потврђено 66.017 новооболелих и 1.689 смртних исхода међу ковид пацијентима, саопштено је из министарства здравства те земље.

У Бразилу је од почетка пандемије евидентирано укупно 16.907.425 случајева ковида-19, а према званичним подацима од инфекције корона вирусом преминуо је 472.531 заражени пацијент, пренео је Ројтерс.

Бразил је на трећем месту на свету по броју смртних исхода међу ковид пацијентима, после САД и Индије.

(Ројтерс)

Председник Бајден жели да се до 4. јула вакцинише 70 одсто пунолетних

Председник САД Џо Бајден изјавио је да је забринут да ће се Америка поделити на две групе људи: вакцинисане и невакцинисане.

“Не желим да видим већ подељено друштво да се поново дели на оне који живе далеко од Ковида и оне који ће на јесен поново обољевати и умирати. Вакцинисање није ствар партијске припадности. Морамо бити уједињени и ослобођени од страха”, казао је Бајден.

Председник САД је поставио циљ да се до 4. јула вакцинише 70 одсто одраслих. Сада је вакцинисано 63 одсто.

Пошто се интересовање за вакцину смањује, посебно у неким мањинским заједницама, Бајден је препоручио да се у посебан програм уврсте фризери и бербери који ће похађати курсеве о вакцинама и онда то знање преносити својим муштеријама.

“Фризерски и козметички салони су центри преношења информација, посебно у мањинским заједницама”, рекао је Бајден у Белој кући.

“Америка улази у лето драстично другачије од прошлогодишњег – лето слободе, радости, окупљања и прослава. Лето какво заслужујемо после дуге и мрачне зиме”, каже амерички председник.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here