Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Према подацима објављеним на сајту Ворлдометерс, у свету је од почетка пандемије потврђено 176.044519 случајева корона вируса, а тренутно је активно 12.291.322 случаја инфекције.

Од последица корона вируса умрло је 3.800.625 људи, а њих 159.619.039 се опоравило.

Највише случајева ковид-19 регистровано је у САД – више од 34,3 милиона, Индији – више од 29,3 милиона, Бразилу – више од 17,3 милиона, Француској – више од 5,7 милиона и Турској – више од 5,3 милиона.

Делта сој доказан у осам случајева у Аустрији

Делта сој корона вируса, то јест индијска мутација, доказана је сада и у Аустрији. Након што је делта сој утврђен код једног оболелог јуче, данас је саопштено да постоји већ осам потврђених случаја.

Први случај откривен је код једног 20-огодишњака из Медлинга, недалеко од Беча.

Данас су потврђена даља четири случаја на територији Санкт Пелтена, као и по један у Медлингу, Гензерндорфу, Корнојбургу и Брук ан дер Лајти.

Ради се о соју који је заразнији од ранијих и због којег је тренутно планирано попуштање мера у Великој Британији угрожено.

Џонсон: Историјска Декларација Г7 о пандемијама

Премијер Велике Британије Борис Џонсон оценио је данас да је акциони план Г7 који предвиђа превенцију будућих пандемија “историјски”.

Декларација из Карбиса, названа по градићу у енглеском округу Корнволу у којем се одржава Самит Г7, садржи низ обавезујућих ставки о политици у здравству, преноси Гардијан.

Колективни кораци укључују смањење времена потребног за развој и лиценцирање вакцина, третмана и дијагностике за било коју будућу болест на мање од 100 дана, уз истовремено јачање глобалних мрежа за надзор.

“Према овом споразуму, водеће светске демократије ће се обавезати да спрече да се глобална пандемија икада више понови, а ни разарање изазвано ковидом-19”, поручио је Џонсон.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here