Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

У свету је од почетка пандемије више од 162,5 милиона људи заражено коронавирусом, а од последица заразе до сада је преминуло преко 3.371.000 људи. Опоравило се више од 140,4 милиона оболелих. Највише заражених и преминулих има у САД, а велики број заражених свакодневно се бележи и у Индији и Бразилу.

У Сједињеним Америчким Државама је, према подацима сајта worldometers.info, забележено 33.664.013 случајева заразе коронавирусом, а од ковида 19, болести коју вирус изазива, преминуло је 599.314 људи.

Велики број нових случајева свакодневно се бележи и у Индији. Заражено је 24.372.907 људи, а од последица ковида преминуло је 266.229 особа.

Бразил је највеће жариште вируса у Јужној Америци – забележено је 15.521.313 случајева, а преминуло је 432.785 људи.

Аустралија враћа грађане из Индије, стигао први лет

Аустралијска влада је потврдила да је почела са летовима за враћање својих грађана из Индије, након што је прошлог месеца привремено забранила путовања из те земље због ковид 19, а 80 путника стигло је данас у Дарвин из Њу Делхија.

Укупно 70 путника није могло да се укрца на лет у петак након што су они или њихови блиски контакти били позитивни на коронавирус, преноси Ројтерс.

“Следимо медицинске савете како бисмо заштитили грађане и драго ми је што је стигао тај први лет, а сигурно је да ће бити још летова”, рекао је министар финансија Џош Фриденберг на конференцији за новинаре.

Путници су морали да покажу два негативна теста на ковид 19 пре него што су се укрцали на лет који је организовла влада, а након доласка одвезени су у двонедељни карантин у преуређени рударски камп у Хауард Спрингсу на Северној територији.

(Танјуг)

Благи пад броја новозаражених и преминулих у Индији

У Индији је у протекла 24 сата потврђено 326.098 нових случајева инфекције коронавирусом, а од почетка пандемије укупан број регистрованих случајева ковид 19 је 24,37 милиона.

Број смртних случајева од последица коронавируса такође је у благом паду, пошто је преминуло још 3.890 људи, преноси Ројтерс податке индијског министарства здравља.

Индија је претходно три дана узастопно имала више од 4.000 преминулих од последица коронавируса.

Од почетка пандемије, укупан број смртних случајева је 266.207.

(Танјуг, Ројтерс)

Немачка скинула Србију са листе високоризичних земаља

Немачки институт “Роберт Kох” скинуо је јуче Србију са листе подручја с високом инциденцијом, односно с високим ризиком за ширење коронавируса тако да је она сад на листи ризичних подручја.

Осим Србије на листи ризичних подручја су и Босна и Херцеговина, Северна Македонија, Естонија, Украјина, Уједињено Kраљевство, Јордан, Шри Ланка, Либан као и палестинске територије, објављено је на сајту Института.

Kласификација се врши на основу седмодневне инциденције заражених на 100.000 грађана.

(Танјуг)

„Српска стварност“ / Агенције /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here