Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

У свету је од почетка пандемије више од 123,8 милиона људи заражено коронавирусом, а од последица заразе преминуло је преко 2.727.000 особа. Опоравило се више од 99,7 милиона особа. Највише заражених и преминулих има у САД, а велики број заражених свакодневно се бележи и у Бразилу и Индији.

У Сједињеним Америчким Државама су, према подацима сајта worldometers.info забележена 30.521.774 случаја заразе коронавирусом, а од ковида 19, болести коју вирус изазива, преминуле су 555.314 особе.

Бразил је највеће жариште вируса у Јужној Америци – забележена су 11.998.223 случаја, а преминуло је 294.115 људи.

Велики број нових случајева свакодневно се бележи и у Индији. Од почетка епидемије заражена је 11.646.081 особа, а од последица ковида преминуле су 160.003 особе.

Лавров о ковид пасошима: Избећи кршење људских права

Увођење ковид пасоша за међународна путовања мора да буде добро пормишљена одлука, јер би у супротном могло да резултира новим поделама и кршењем људских права, оценио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

“Морамо да спречимо кршење људских права и права путника у случају да немају такав сертификат, који не желим да зовем пасошем”, рекао је Лавров у интервјуу кинеским медијима.

Он је подсетио да Светска здравствена организација (СЗО) још није дала коначно мишљење у вези са таквим пасошима и да и даље има умерено уздржан приступ, преноси Тас.

Истакао је да је, када је реч о сертификатима за путовања, важно додатно размотрити све иницијативе, узимајући у обзир принцип добровољне вакцинације, како би се омогућило да такви докуменрти буду прихватљиви у било којој земљи.

“У супротном, цртаћемо нове линије поделе”, упозорио је Лавров.

(Танјуг)

Продужен полицијски час у Мајами Бичу

Власти Мајами Бича су донеле одлуку о продужењу полицијског сата након 20 часова како би се успоставила контрола над великим окупљањима грађанима који углавном не носе маске, пренео је Ројтерс.

Мајами Бич је једна од омиљених дестинација младих током пролећног распуста на колеџима широм САД.

Хитан полицијски час од 20 до шест часова хитно је уведен јуче након што се више хиљада људи за пролећне празнике окупило на улицама и у ресторанима без заштитних маски и држања социјалне дистанце.

(Ројтерс)

Нових седам случајева у Кини

У Кини је забележено седам нових случаја заразе коронавирусом, саопштено је из Националне здравствене комисије Кине.

Како се наводи у саопштењу, сви нови случајеви су импортовани, односно, те особе су се заразиле у иностранству.

Од почетка епидемије у Кини забележено је 90.106 случајева заразе, а преминуло је 4.636 особа.

(Ројтерс)

Нови Зеланд ставио на чекање путовања из Аустралије без обавезног карантина

Премијерка Новог Зеланда Џасинда Ардерн рекла је да ће за две недеље најавити датум почетка путовања из Аустралије без карантина, пренео је Ројтерс.

Џасинда Ардерн је путни режим без карантина са Аустралијом ставила на чекање, упркос притисцима привредника и власти земаља у окружењу.

Како је рекла, из владе Новог Зеланда се надају да ће моћи да саопште датум почетка путовања из Аустралије без карантина 6. априла.

(Ројтерс)

Више од 7.700 нових случајева у Немачкој, преминуло 50 особа

Према подацима Института “Роберт Кох”, у Немачкој је забележено 7.709 нових случајева заразе коронавирусом, а од последица заразе преминуло је 50 особа, пренео је Ројтерс.

Од почетка епидемије у Немачкој забележено је 2.667.225 случајева заразе, а преминуло је 74.714 особа.

(Ројтерс)

У Индији преминуло 212 особа, највише нових случајева од новембра

У Индији је забележено 212 смртних случајева од последица ковида, што је највише од почетка јануара, а забележен је 46.951 нови случај заразе, највише од новембра прошле године, пренео је Ројтерс.

Од последица заразе у Индији је преминуло 159.967 особа, а регистровано је више од 11,6 милиона случајева заразе.

(Ројтерс)

 „Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here