Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

У Србији је до сада укупно тестирано 2.399.702, а позитивно је било 359.689 особа. Од почетка пандемије преминуле су 3.582 особе. Данас седница Кризног штаба.

У Србији је у последња 24 сата потврђено 1.795 нових случајева коронавируса, а преминуле су још 34 особе.

Највише новооболелих и даље је у Београду – 618. Сви остали градови имају мање од по 80 новозаражених. У Нишу је регистровано 77 нових случајева, док у Крагујевцу има 76.

На седници Кризног штаба данас ће бити донете одлуке о даљим мерама за сузбијање ширења вируса.

Иначе, мере које су донете уочи Нове године, да угоститељски објекти, тржни центри и услуге могу да раде до 20 сати, а продавнице прехрамбене робе до 21 сат, важе до 11. јануара.

Премијерка Ана Бранбић је рекла да ће се у понедељак усвојити нове мере или донети одлука о продужењу постојећих.

Брнабићева је истакла да ће бити довољно вакцина на расплагању за све грађане који буду желели да се вакцинишу против коронавируса. Каже је да очекује да до краја идуће недеље у Београду, на Сајму, буде отворен први пункт за вакцинацију.

Почела вакцинација здравствених радника у Смедереву

У Смедереву је почела вакцинација здравствених радника. Директорка Дома здравља Смедерево др Олгица Обрадовић каже да је за данас план да се вакцинишу здравствени радници и особље Опште болнице у Смедереву.

“Данас би требало да дамо половину од добијене количине од 140 доза вакцина и сутра другу половину”, наводи Обрадовићева.

Нагласила је да према плану прво се вакцинишу здравствени радници који су на првој линији одбране од ковида – особље које ради на ковид одељењима, а након тога остали.

“Интересовање за вакцину је прилично велико, одзив је одличан и надамо се да ће све протећи у најбољем реду”, нагласила је Обрадовићева.

Додала је да очекују додатне количине вакцина када ће кренути и имунизација грађана.

“Људи су заинтересовани и ми свима кажемо да нико неће остати невакцинисан ко год је заинтересован, биће довољан број вакцина за све”, закључила је Обрадовићева у изјави за РТС.

Директор Тиршове: Од почетка епидемије 50 ковид пацијената, сви су успешно излечени

Директор Клинике у Тиршовој Синиша Дучић рекао је за РТС да ниједан здравствени радник који је јуче вакцинисан Фајзеровом вакцином није пријавио нежељене реакције, већ само лагану нелагодност, али није било озбиљнијих промена.

“Вакцинисли смо све заинтересоване здравствене раднике, један број се определио за руску вакцину”, рекао је Дучић.

Од почетка епидемије до пре неколико дана 12 одсто здравствених радника је било             заражено кјоронавирусом, а мање од 10 одосто је захтевало лечење и нико није био на јединици интезивниг лечења, рекао је Дучић.

Тиршова није ковид болница. Од почетка епидемије 50 пацијената је био са ковидом и сви ти пацијети су успешно излечени.

Дучић каже да сада имају једног ковид позитивног пацијента, реч је о дечаку који је оперисан од тунмора мозга, заразио се док је био на кућном лечењу, али је сада у добром стању.

Говорећи о вакцини, Дучић каже да је посматра као почетак краја свега овога.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here