Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Од почетка епидемије у Србији је заражено 720.975 особа, од којих је 7.108 преминуло. Проценат смртности је 0,99 одсто. До сада је тестирано 4.643.835 узорака.

Према последњим подацима, коронавирус у Србији потврђен је код још 332 особе, од тестираних 9.709 узорака. Нема преминулих у последња 24 часа, на респиратору 11 пацијената.

На седници Кризног штаба нису донете пооштрене мере. Кризни штаб препоручује трећу дозу вакцине за одређену групу људи и опет позива све који нису – да се вакцинишу.

Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић је, након седнице Кризног штаба, рекла новинарима, да је препорука Координационог тела за имунизацију да постоји потреба за трећом дозом, али да се таква истраживања у свету још раде и нема конзистентних закључака, осим чињенице да је потребно време праћења поствакциналног имунитета.

“Закључак када је у питању трећа доза: у првој групи која би требало да је прими су особе са имунодефицијентним стањима и оне које имају различита хронична обољења, особе са смањеном дужином имунолошког одговора после вакцинације, као и особе које су имале трансплантацију органа и које су на хемодијализи”, рекла је Кисић Тепавчевићева.

Вакцина кинеског произвођача Синофарм, којом је вакцинисан највећи број грађана у Србији је међу најефикаснијим против делта соја коронавируса, изјавила је директорка Републичког фонда за здравствено осигурање Сања Радојевић Шкодрић, апелујући на грађане да се вакцинишу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here