Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Од почетка пандемије у Србији је регистровано 1.295.198 случајева коронавируса, тестирано је 7.205.213 особа, а преминуло 12.665. Проценат смртности износи 0,98 одсто.

У Србији су према последњем пресеку регистрована 1.804 нова случаја коронавируса од 16.166 тестираних узорака, а преминуло је 20 особа. На болничком лечењу налази се 2.071 пацијент, од којих је 89 на респиратору.

Према одлуци Кризног штаба – све мере које су сада на снази треба да се наставе и у наредном периоду.

Ношење маске у затвореном простору, поштовање физичке дистанце – дају резултате, али, указала је у име Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић – у борби против коронавируса најбоље решење је вакцинација.

Прослава ће, кажу представници Кризног штаба, али ће се контролисати поштовање мера. Онима који организују прославе, препоручује се  да од оних који им долазе захтевају да буду вакцинисани или имају пи-си-ар или антигенски тест.

Истовремена циркулација делта и омикрон варијанти коронавируса води “цунамију случајева”, рекао је генерални директор Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Адханом Гебрејесус.

Тедрос Адханом Гебрејесус рекао је да су делта и омикром двострука претња која доводи до негативних рекорда у броју случајева, што доводи до повећања броја хоспитализованих и умрлих.

У Врању 22 новозаражене особе, на лечењу 19 пацијената

Према новим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, на ковид 19 тестирано је 440 узорака са територије Пчињског округа.

Анализе су показале да су 22 особе заражена коронавирусом и сви су из Врања. У осталим општинама округа нису забележени нови случајеви заражавања коронавирусом.

У ковид амбуланти АТД у Врању у среду је обављен 181 преглед, од чега су 113 прва. Такође, урађено је 119 антигенских тестова. Од тога 20 је позитивних на коронавирус.

У ковид болницама Здравственог центра Врање хоспитализовано је 19 пацијената, сви су позитивни на коронавирус и са упалом плућа, док кисеоник прима 12 пацијента.

На болничко лечење примљен је један пацијент, а отпуштена три, од којих је један транспортован за Крушевац.

На лечењу у ковид болници на Карабурми 68 пацијената, седморо на респиратору

У ковид болници на Карабурми лечи се 68 пацијената, рекао је за РТС дежурни хирург на Војно-медицинској академији проф. др Дарко Митровић.

Током јучерашњег дана отпуштено је осам пацијената на кућно лечење, а примљено је двоје пацијената.

У јединици интезивне неге налази се 11 пацијената, од којих је седам на респиратору.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here