Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 213.843 особа, а забележен је 1.891 смртни случај. Према последњим подацима, у болницама је скоро 8.000 људи, а на респираторима 279 пацијената. За 24 сата од ковида вируса је 57 особа преминуло, а новооболелих је још 6.900 људи.

Напред поменуте бројке су свакако забрињавајуће, а у болницама је све теже пронаћи слободан кревет. Примера ради, према последњим подацима Завода за јавно здравље у Шапцу, у Лозници је вирус потврђен још код 57 особа, а од коронаворуса је активно оболело скоро 600 људи. Ситуација је и даље најтежа у Београду, али је тешка и у многим градовима широм земље.

Пуни се нова болница у Батајници која припада Клиничком центру Србије, а већ неко време су пуне клинике које су у ковид режиму тог центра.

Доктор Милика Ашанин, директор Клиничког центра Србије рекао је за РТС да је ковид болница у Батајници дошла не у правом, него у последњем тренутку.

У ковид систем је ушла и хируршка клиника Војне болнице у Нишу. Има 50 кревета, а у њој ће се збрињавати пацијенти са средње тешком клиничком сликом.

У наредне две недеље, кажу епидемиолози, очекује нас врх овог таласа, а даљи правац криве зависи прво од резултата затварања тржних центара, угоститељских објеката, услужних делатности овог викенда.

А ако се поштују, нове мере могле би у том периоду да дају резултате, сматрају епидемиолози.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here