Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Од почетка епидемије од ковида 19 оболела је 724.661 особа, од којих су 7.133 умрле, подаци су Министарства здравља. Урађено је 4.729.413 тестова, а проценат смртности је 0,98 одсто.

У Србији је према последњем пресеку од последица коронавируса умрла једна особа, док су регистроване нове 564 инфекције од 10.521 тестиране особе.

На болничком лечењу је 609 особа, од којих 12 на респиратору.

Подаци из наше највеће ковид болнице у Батајници потврђују да је епидемиолошка ситуација све тежа. Имају 95 пацијената, готово троструко више него пре само недељу дана.

Епидемилог Бранислав Тиодоровић је рекао за РТС да мисли да се неће уводити обавезна вакцинација деце, већ да ће то остати као препоручена мера.

“Мислим да је врло важно да код просветних радника и људи који раде са децом било ког нивоа – постићи што већи проценат вакцинисаних. С друге стране, ипак, локално сагледавамо. Знам да има противљења локалном сагледавању”, рекао је Тиодоровић.

Предраг Кон је у разговору за Танјуг рекао да су највеће претње по епидемијску ситуацију у Србији јавна окупљања и славља, те недовољно вакцинисаних, због чега је већ сада тренутак да се размишља о томе шта нас чека на јесен и уводе нове мере.

“Повећава се репродукција вируса и у том случају ће нагло да се убрза и раст бројки. Не можете очекивати да струка ћути, струка прича непрекидно и упозоравамо да то не може да остане овако како јесте. По мени је то већ сада озбиљно и тренутак је да се види да ли ће се смањивати број дозвољеног јавног окупљања, а све преко тога би било уз обавезно ношење маске. То је могућност, ја не могу да лицитирам, након конслутација и договора ће бити одређено али мора да се схвати да се ситуација мења, поготово пред школе”, рекао је Kон.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here