Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 710.315 особа, а забележено је 6.788 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

У Србији је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 1.201 пацијент на болничком лечењу, око 200 мање него претходног дана. На респираторима се налази 68 особа.

Према последњем пресеку, још 11 пацијената преминуло је од ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 376 особа, од 9.298 тестираних.

Број оболелих у Србији и даље пада. Према последњем пресеку, у ковид болницама је око две стотине мање пацијената.

Грађани могу да се вакцинишу у дому здравља, на сајму, у аутобусу, у студентском кампусу – на више од 220 места, неком од четири вакцине по избору.

Млади су одлучујућа карика у борби са коронавирусом. Аутобус адаптиран у мобилни пункт, потпуно опремљен за вакцинацију, биће према најави постављен у комплексу Студентског града у Београду данас од 10 до 17 часова.

Помоћник директора Клиничког центра у Нишу, Радмило Јанковић рекао је да потпуно попуштање мера није допустиво, посебно за масовна окупљања, јер се колективни имунитет не постиже са 50 одсто имунизованих људи.

Циљ јаког имунолошког бедема је 90 до 95 одсто вакцинисаних, и само тада можемо бити сигурни да ће бити појединачних случајева, истакао је Јанковић.

“Без економије, нема плата, без плата нема ни нормалног живота, дакле уколико желите да сачувате посао, и желите да сачувате ваше фирме, што пре окончајте процес имунизације”, поручио је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж који је поводом акције вакцинације запослених боравио у “Галеници”.

У Србију је јуче стигао нови контингент вакцина Фајзера и Бионтека, саопштило је Министарство здравља. Стигло је још 104.130 доза те вакцине.

У Пчињском округу 15 позитивних

Према новим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, од 275 узорака из Пчињског округа, 15 је позитивно на ковид 19.

Од тог броја пет је из Врања, по три су из Сурдулице и Босилеграда, два из Владичиног Хана, и по један из Бујановца и Прешева.

Очекује се да за седам дана више од 50 одсто вакцинисаних буде у Београду

У Београду је вакцинисано 677.105 људи што је 48,6 одсто, док је другу дозу 536.810 људи, односно 40,5 одсто.

У београдским општинама Стари град, Врачар, Савски венац, Раковица и Нови Београд је вакцинисано више од 50 одсто грађана, док је у општини Вождовац имунизовано 49,78 одсто грађана, а у општини Звездара 49,64 одсто.

У аутобусу адаптираном у мобилни пункт вакцинисано је близу 3.000 људи.

Очекује се да у наредних седам-осам дана број вакцинисаних у Београду достигне 50 одсто популације, за шта је потребно да још 19.161 особа прими вакцину.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here