Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 390.637 особа, а забележено је 3.965 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

У земљи је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, у болнице смештено 4.206 пацијената. На респираторима се, према јучерашњем пресеку, налазе 162 особе.

Према последњем пресеку, још 21 пацијент је преминуо од ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 1.592 особе, од 10.637 тестираних.

Седница Кризног штаба, на којој ће бити анализирана актуелна епидемилошка ситуација, одржаће се данас.

Имунизација без икаквих контраиндикација уз одличан одзив протиче у целој земљи.

Кренуло се са ревакцинацијом здрвствених радника и корисника Геронтолошких центара.

У Србију је данас, како је најављено, стигла нова испорука од 40.000 доза руске вакцине “спутњик В”.

Директорка Института за онкологију и радиологију Србије, Даница Грујичић је рекла за РТС да онколошки пацијенти који су на зрачењу треба да се посаветују са својим изабраним лекарима о вакцини против ковида.

Агенција за лекове: Све забележене нељене реакције су очекиване

Агенција за медицинска средства и лекове је до сада у Србији забележила 62 нежељене реакције после вакцинације грађана. Павле Зелић из Агенције истиче за РТС да то није разлог за забринутост и да су све те реакције очекиване. Највише је локалних, на месту убода. Истакао је да су српски експерти компетентни да на најбољи начин провере вакцине.

Наставља се имунизација, Србија друга у Европи по стопи вакцинисаних

Србија је друга у Европи по броју вакцинисаних на милион становника. Испред Србије је само Уједињено Краљевство са нешто више од 116.000 вакцинисаних на милион становника, а Србија има 60.136.

Када је реч о броју вакцинисаних на 100 становника, та стопа је у Великој Британији 11,67, а у Србији 6,01.

Према најновијим подацима, у Србији је вакцинисано укупно више од 409.000 грађана.

Директор Канцеларије за еУправу је синоћ рекао да је путем портала и кол-центра до сада за вакцинацију пријављено више од 780.000грађана.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here