Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

У Србији је од почетка епидемије коронавирус потврђен код 718.817 особа, а од последица заразе преминуле су 7.084 особе. До сада је укупно тестирана 4.563.171 особа. На болничком лечењу је 305 пацијената, од којих је осам на респиратору.

Према последњем пресеку, коронавирус је у Србији потврђен код још 227 особа од 9.072 тестирана узорка. Од последица заразе преминула је једна особа. На респиратору се налази осам пацијената.

Последњих неколико дана, расте број новозаражених коронавирусом. Стручњаци истичу да нас бројеви упозоравају да смо на почетку новог таласа, те да је неопходно убрзање вакцинације.

Упозоравају да на то што поново имамо троцифрен број заражених утиче низак степен вакцинације од ковида, а највећи тренутни проблем је мала вакцинисаност међу младима.

Објашњавају да стопроцентне заштите нема, али да је уз мере неопходно и подизање степена имунизације и мотивисање младих да се вакцинишу.

Апелују на грађане да се вакцинишу како бисмо били спремни за брзо ширење делта соја вируса, који je регистрован у Србији, а који постаје доминантнији у све више земаља.

Наводе да вакцина имамо довољно и да је јуче на Институт “Торлак” стигла редовна испорука Фајзерове вакцине против коронавируса. Стигло је укупно 79.560 доза Фајзерове вакцине.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here