Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Од почетка пандемије тестирана су укупно 9.481.282 узорка и регистрована 2.005.832 случаја инфекције коронавирусом, а пријављена су укупно 15.984 смртна случаја. Стопа смртности је 0,8 одсто.

У Србији је 760 новозаражених коронавирусом, од 9.479 тестираних. Преминуле су 4 особе. У болницама су 402 пацијента, њих 26 је на респиратору.

Коментаришући последње официјелне податке озбиљни епидемиолози констатују да се ситуација није битно променила и да је и даље забрињавајућа. Број заражених је нешто смањен, али као последица смањеног број тестираних, а степен заражених је готово је исти као претходног дана, број најтежих болесиника на респираторима је је незнатно већи, а континуитет преминулих се у дугом времену наставља, без прекида, и исти је као претходног дана.

Епидемиолози уппзоравају да нема места опуштању јер је коронавирус и даље међу нама. Заштитне мере треба примењивати иако нису обавезне, јер се на тај начин може лакше избећи омикрон, који је и код нас доминантан вирус и кога се и умире.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here