02.05.2021.

Од почетка епидемије у Србији је заражена 690.931 особа, а од последица ковида 19 преминуло је 6.386 људи. Укупно је тестирано 3.847.549 особа. У болницама је 4.592 оболелих од ковида, а на респиратору се налази 160 пацијенaтa.

У Србији је у последња 24 сата регистровано 1.374 нових случајева коронавируса, од 8.168 узетих узорака, а од последица ковида 19 преминуло је 24 пацијената.

У најтежем стању је 160 особа и они се налазе на респиратору од 4.592 пацијената који се налазе на болничком лечењу.

Због мањег броја хоспитализованих из ковид система данас излази КБЦ “Бежанијска коса”.

Директорка те установе Марија Здравковић рекла је за РТС да здравствени радници сматрају да је ово била најтежа година коју памте.

“Пандемија нас је научила да морамо бити јаки, да је организација изузетно битна и да је јако важно поштовање мера”, рекла је Здравковићева и апеловала на све људе да се вакцинишу против коронавируса јер, како каже, нико није премлад да прими вакцину.

Вакцинација и данас само за заказане.

Још 39 позитивних у Пчињском округу

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, од 216 узорака из Пчињског округа, 39 је позитивних.

Од тога, 14 из Врања, 11 из Сурдулице, 8 из Владичиног Хана, по 2 из Бујановца и Босилеграда и по један из Трговишта и Прешева.

Спахић: Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Новом Пазару

Директор Завода за јавно здравље у Новом Пазару Шефадил Спахић навео је за РТС да је епидемиолошка ситуација у том граду благо побољшана у односу на претходне дане, и да се бележи благи пад броја заражених коронавирусом

Истакао је да је последња три дана епидемиолошка ситуација мало боља и да сада имају око 20 новооболелих на дневном нивоу, а да охрабрује и смањени број првих прегледа у ковид амбулантама и број хоспитализованих.

“У току данашњег дана после дужег временског периода имамо негде око 99 хоспитализованих у болници у Новом Пазару што је после три месеца двоцифрен број”, рекао је Спахић.

Говорећи о вакцинацији против ковида 19 наводи да је до данашњег дана дато 12.128 првих  доза, а да је ревакцинисано 9.384.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here