Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Од почетка епидемије у Србији је на коронавирус позитивно 1.155.756 узорака. Од последица заразе преминуло је 10.078 пацијената. Проценат смртности је 0.87 одсто. До сада су тестирна 6.357.224 узорка.

Епидемијска ситуација у Србији изузетно је тешка. Расте број пацијената на респиратору.

Према последњим подацима, забележенo 7.111 нових случајева коронавируса, од 24.653 тестирана узорка. Од последица заразе преминуло је 60 особа.

На болничком лечењу је 6.781 пацијент, од којих су 282 на респиратору, објављено је на званичном сајту covid19.

Све више деце је оболело од ковида 19, међу онима школског узраста чак око 5.000.

Пулмолог у дечјој клиници у Тиршовој Невена Јовичић рекла је да се у тој клиници као и у Институту за мајку и дете, лече деца која захтевају интензивно лечење, а да су тренутно у Тиршовој две бебе на лечењу и оне се налазе на механичкој вентилацији.

“Бебе су већ две недеље код нас и свакодневно се води борба за њихов живот. Оне су стабилно али животно угрожене”, навела је Јовичићева.

Епидемијска ситуација у Србији није нимало наивна, а Кризни штаб ће заседати у току недеље, рекао је министар здравља Златибор Лончар.

Он је на питање да ли се очекују нове мере, рекао да се на седници договарају у односу на бројке и стање у том тренутку.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да на седници Кризног штаба неће подржати предлог медицинског дела Кризног штаба да се радно време ограничи до 17 часова.

Медицинска струка упозорава да само вакцинација и рестриктивне мере могу да зауставе ширење вируса.

У Београду ће се повећати број пунктова за вакцинацију и тестирање на коронавирус.

Пунктови за вакцинацију биће у Бео шопинг центру, ИКЕА Србија, Тржном центру “Рајићева” и у Тржном центру “Стадион”, саопштила је Градска управа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here