Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

У Србији је од почетка епидемије регистровано 713.840 случајева заразе коронавирусом, од 4.220.000 тестираних особа. Од ковида 19 преминуле су укупно 6.924 особе, показују подаци са сајта covid19.rs.

Судећи по официјелним бројкама које саопштавају тваничници епидемијска ситуација се поправља. Све је мање пацијената у ковид болницама, а све више болница излази из ковид система.

Према последњем пресеку, тестиране су 8.552 особе, а регистрована су 162 новозаражена. Преминуло је још седам инфицираних пацијената.

У болницама је 518 ковид пацијената, а 28 их је на респиратору.

Истовремено, расте број вакцинисаних грађана. Према последњим подацима, дато је укупно 4.828.179 доза вакцина против коронавируса.

Укупан број грађана који су примили прву дозу је 2.616.591, а обе дозе вакцине примило је 2.211.588 особа.

Вирусолог Миланко Шеклер рекао је за РТС да има различитих тестова различитих произвођача и да нема сврхе мерити антитела, и поредити различите јединице које нису стандардизоване.

Шеклер је истакао да смо близу колективног имунитета, али да нам треба још око 15 одсто вакцинисаних да бисмо дошли у ситуацију да имамо једноцифрен број заражених.

Др Остојић о вакцинацији деце: Педијатри увек за имунизацију

И у Србији се разматра одлука да се вакцинишу деца од 12 до 16 година. Како сазнајемо, јуче је компанија “Фајзер” поднела захтев нашој Агенцији за лекове и медицинска средства.

Руководилац Дечје клинике КБЦ “Др Драгиша Мишовић”, др Оливера Остојић, каже за РТС да су педијатри увек за вакцинацију.

Педијатриски став је вакцинисати све што може да поремети квалитет живота, раст и развој наше деце, поручује Остојићева.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here