Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 905.677 особа, а забележено је 8.008 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

У земљи је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 5.663 хоспитализованих пацијената. На респираторима се налази 212 особа.

Према последњем пресеку, још 42 пацијента преминула су од ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 6.192 особе, од 19.407 тестираних.

Епидемијска ситуација изузетно је тешка, а испред ковид амбуланти су гужве.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је у Њујорку да је још увек “на столу” тема о увођењу ковид пропусница у Србији и навела да је у Србији нешто више од 53 одсто популације вакцинисано.

Епидемиолог Предраг Кон поручио је свим грађанима да забораве заблуде и да се вакцинацијом заштите од пандемије.

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек рекао је да је у четвртом таласу међу оболелима више од 60 одсто младих, испод 35 година, да треба да схвате да је корона смртоносна и да од њих зависи колико ћемо брзо доћи до победе над овом болешћу.

У Новом Пазару, Ужицу и Ивањици ђаци ће наставу наредне недеље пратити од куће. Комбиновани модел по коме се један дан учи у школи, а други од куће важиће у 18 општина.

Исто важи и за ученике 7. и 8. разреда основних школа у Ивањици, Лајковцу, Ваљеву и Крагујевцу.

Министар просвете Бранко Ружић рекао је за РТС да образовни систем није и неће бити место трансмисије, као и да вирус долази споља.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here