Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 1.262.419 особа, а забележено је 11.876 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

У Србији је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 3.567 хоспитализованих пацијената. На респираторима се, према јучерашњем пресеку, налазе 164 особе.

Према јучерашњем пресеку, за дан је преминуло 39 оболелих од ковида, показују подаци са сајта covid19.rs. Вирус је потврђен код још 1.613 особа, од 12.526 тестираних.

Директор Клиничког центра Србије проф. др Милика Ашанин рекао је за РТС да се полако смирује ситуација у ковид болницама, као и у Клиници за инфективне и тропске болести.

Премијерка Ана Брнабић навела је да је 55 одсто грађана потпуно вакцинисано, а 28,5 одсто становништва примило је и трећу дозу. Охрабрује и то што је чак 77 одсто оних којима је дошло време за трећу дозу, примило бустер.

Када је реч о новом соју коронавируса, у Румунији су откривена прва два случаја омикрона код двоје грађана који су се вратили из Јужне Африке 30. новембра, саопштило је јуче министарство здравља.

У Црној Гори је јуче забележен први случај сумње на оболевање од омикрон соја коронавируса, јавили су подгорички медији.

У Хрватској, из Института “Руђер Бошковић” известили су да је досадашња анализа узорка узетог у Загребу утврдила присутност мутација карактеристичних за омикрон, али упозоравају како се коначни резултат још увек чека и да ће о томе известити Завод за јавно здравље Хрватске.

У Пчињском округу 40 особа заражено короном

Према најновијим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, на ковид 19 претходног дана тестирано је 295 узорака са територије Пчињског округа.

Анализе су показале да је 40 особа заражено коронавирусом. Од овог броја 19 је из Врања, 10 из Сурдулице, 5 из Бујановца, 3 из Владичиног Хана, 2 из Трговишта и један из Босилеграда.

У ковид амбуланти АТД у Врању претходног дана обављен је 131 преглед, 52 су била прва.

Урађено је 55 антигенских тестова, 18 је било позитивних на коронавирус. У амбуланти при ковид болници прегледане су 43 особе, а у ковид амбуланти за децу обављена 33 прегледа.

У ковид болницама у Врању хоспитализовано је 67 пацијената, сви су позитивни на коронавирус и имају упалу плућа. Кисеоник прима 49 пацијената.

Током претходног дана била су два отпуста, један транспорт у Крушевац, три особе су преминуле у ковид болници у Врању, саопштавају из Здравственог центра Врање.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here