Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Од почетка пандемије у Србији су регистрована 1.937.183 случаја коронавируса, а тестиран је 8.904.881 узорак. Од последица заразе преминуле су 15.552 особе. Проценат смртности је 0.80 одсто, објављено је на сајту covid19.rs.

Епидемијска слика у Србији се поправља, али смо још далеко од добре ситуације, тим пре јер о томе сведоче примери земаља које су дослдно примењивали мере, чији су се грађани у много већем броју вакцинисали него ми, па су приступили укидању мера, а онда с догодило да су врло брзо забележили нове рекорде броја заражених. Најбољи су примери Аустрије и Немачке. Проблем је утолико већи јер се појавио нови сој – делта крон који се веом брзо шири и научници из света најављују његово доминацију.

Према последњем пресеку, коронавирус је потврђен код још 2.230 особа, од 13.450 тестираних узорака, који је значајно смањен, па је и број заражених самим тим мањи, али и овакав колико је довољно упозорење да је опасност и даље велика. Од последица заразе преминуло је 19 особа.

На болничком лечењу налазе се 1.372 пацијента од којих је 75 на респиратору.

Од данас су на снази ублажене ковид мере – укида се важење ковид пропусница, али и ограничење броја људи у затвореним просторима.

У Чачку хоспитализована 3 пацијента

На свим одељењима у оквиру Опште болнице Чачак, која су претворена у ковид одељења, хоспитализована су 3 пацијента.

У респираторном центру нема пацијената, такође нема пацијената на респиратору.

У протекла 24 часа није било пријема и отпуста пацијената.

Од 179 узорака из Чачка позитивних је 15, из Горњег Милановца од 81 узорка позитивних је 13, из Лучана од 19 узорака позитивних нема и из Ивањице од 52 узорка позитивних је 3. Укупно 31 позитиван од 331 узорка.

Јуче је вакцинисано 13 лица, од тога 1 лице примило је прву дозу вакцине, 1 лице је ревакцинисано, а 11 лица примило је трећу дозу вакцине.

За последња 24 часа у пријемно-тријажној амбуланти Опште болнице Чачак, са симптомима и знацима ковид инфекције било је 12 прегледа, од чега је 9 првих прегледа.

У Пчињском округу 23 нова случаја заразе

Према новим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, на коронавирус тестиране су 222 особе са територије Пчињског округа.

Анализе су показале да су 23 особе заражене коронавирусом. Од тог броја 13 је из Врања, по три из Владичиног Хана и Босилеграда, две из Бујановца и по један из Сурдулице и Прешева.

У ковид амбуланти у Врању током јучерашњег дана обављено је 70 прегледа, од тога 28 првих.

У ковид болници Здравственог центра Врање хоспитализовано је 18 пацијената, сви су позитивни на коронавирус и са упалом плућа, док 12 прима кисеоник.

Током протеклог дана на болничко лечење примљена су три, а отпуштена четири пацијента.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here