Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 393.897 особа, а забележено је 4.000 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

У Србији су због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 4.103 пацијента хоспитализована, док се 153 особе налазе на респиратору.

Према последњем пресеку, још 17 пацијената преминуло је од ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 1.543 особе, од 9.576 тестираних.

Након две недеље вакцинације против коронавируса у Србији, данас је пауза, потврдила је јуче Влада.

Како је речено, дан паузе је уследио како би се обавила дезинфекција свих просторија у којима се одвија вакцинација.

Председник Србије Александар Вучић објавио је да је добио потврду да ће Србија пре почетка марта обезбедити још милион вакцина против коронавируса.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић рекла је за РТС да се флуктуације очекују, али се региструје тренд пада.

“То су још високи бројеви, између 1.000 и 2.000 имамо сваког дана, ако гледамо у апсолутним бројевима, опомиње нас да је вирус ту, да јесте у опадању, али не смемо да се опуштамо, да морамо да користимо све мере које су показале да јесу ефикасне, ако их се стриктно придржавамо”, рекла је Кисић Тепавчевићева.

Влада Србије најавила је да ће почетком недеље бити потписан нови уговор о набавци 11 милиона вакцина.

Србија и даље друга у Европи по стопи вакцинације

Србија је и даље на другом месту у Европи по стопи вакцинисаних на милион становника (65.483), али и по броју вакцинисаних на 100 становника (6,55). Испред Србије је само Велика Британија. Укупан број вакцинисаних у Србији до сада је 445.584.

Епидемиолошка ситуација у Новом Пазару несигурна и нестабилна

Директор завода за јавно здравље Нови Пазар др Шефадил Спахић каже за РТС да је у Новом Пазару вакцинисано преко 2.000 пацијената, углавном здравствених радника. Јуче је у геронтолошком центру завршена ревакцинација корисника и запослених, њих преко 910.

“Формиран је и мобилни тим који вакцинише све оне који желе да се вакцинишу, а који су непокретне. Епидемиолошка ситуација је несигурна и нестабилна. У последња три месеца имамо просечно по 15 до 20 новоинфицираних. То се одржава и ових дана. Мало смо заборавили да носимо маске”, каже за РТС Шефадил Спахић, директор Завода за јавно здравље Нови Пазар.

У ковид болници су позитивна четири анестезиолога. Јуче је стигла испомоћ из Краљева.

Добра вест је да је чак 48 младих лекара Опште болнице добило специјализацију. Никада се није догодило да толики број лекара добије специјализацију, па се о томе у болници и Новом Пазару говори као о историјском догађају.

У Новом Пазару је у суботу на лечење примљено девет нових пацијената. Четири пункта су формирана за вакцинацију.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here