Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Од почетка пандемије у Србији је од коронавируса тестирано 2.253.975 особа од којих је 328.619 било позитивно на вирус. Преминула су 3.073 пацијента. О одлукама Кризног штаба Влада ће се изјаснити данас.

У Србији је епидемиолошка ситуација тешка. Према последњем пресеку од последица коронавируса преминуле су 43 особе, тестирано је 11.190 особа, од којих је 2.559 било позитивно на вирус.

Највише новозаражених има Београд 683, Нови Сад 146, Ниш 135, Крагујевац 72, Краљево 65.

Кризни штаб је на седници у понедељак одлучио да да нема оргнизованог дочека Нове године, нити репризе, односно да угоститељски објекти 31. децембра и 1. јануара раде до 18 сати.

Продавнице прехрамбених производа радиће до 20 сати.

До 11. јануара, изузев 31. децембра и 1. јануара, на снази остају важеће мере – да сви објекти раде до 20 сати.

Прес конференција Кризног штаба требало би да буде одржана у 15 сати, а на њој ће бити представљене детаљне одлуке.

Градоначелник Београда и члан Кризног штаба Зоран Радојичић рекао је за РТС да сви грађани треба да се придржавају прописаних мера и Нову годину дочекају у кругу блиских људи.

Истиче да су све мере које ће важити за Нову годину усмерене ка томе да ризици буду што мањи јер је, како каже, здравље грађана на првом месту.

У КБЦ “Драгиша Мишовић” 240 пацијената, 70 на интензивном лечењу

У Клиничко-болничком центру “Др Драгиша Мишовић” лечи се око 240 пацијената, од којих је 70 у јединицама интензивне неге.

Др Душка Игњатовић, начелница анестезије рекла је за РТС да се за њих посао не смањује.

“Током читаве године били смо попуњени до последњег места, и у децембру смо имали између 30 до 50 пацијената које отпуштамо али исто толико и примамо, до пре неки дан били смо до последњег кревета пуни, док није отворене болница у Батајници, сада је то нешто мање”, каже Игњатовићева.

Говорећо о старосној структури пацијената, др Игњатовић указује да су средње године најзаступљеније са тешком клиничком сликом.

У Пчињском округу 79 позитивних – 37 у Врању

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, од 352 узорка из Пчињског округа, 79 је позитивно на коронавирус.

Од овог броја 37 су из Врања, по 11 из Трговишта и Бујановца, 7 из Прешева, исто толико из Владичиног Хана, 5 из Сурдулице и 1 из Босилеграда.

У врањској ковид амбуланти АТД током јучерашњег дана обављено је 318 прегледа, а укупан број првих прегледа је 107. Узоркована је крв код 159 пацијената и сачињено 156 РТГ плућа.

Такође, урађено је 115 антигенских тестова, од којих су 32 позитивна. Урађено је и 13 пи-си-ар тестова. Дијагностикована је бронхопнеумонија код 22 пацијента.

У ковид болницама ЗЦ Врање хоспитализована су 122 пацијента. Од тог броја 107 је позитивно на коронавирус. Са бронхопнеумонијом је 116 пацијената, на кисеонику 57.

На болничко лечење примљено је 8 пацијената, 17 је отпуштено, а од овог броја један је транспортован у Клинички центар Ниш. Тренутно је у ковид болницама ЗЦ Врање 38 слободних постеља.

Позив грађанима да пријаве нелегалне журке

Начелник Комуналне милиције Иван Дивац истиче за РТС да нико није заштићен и да они који организују журке угрожавају своју безбедност и безбедност свих грађана.

Најавио је да ће контроле и током 31. децембра и позвао је грађане да пријављују све случајеве, јер полиција не може да уђе у сваку кућу или стан.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here