Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 368.072 особе, а забележено је 3.687 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

У Србији су због заразе коронавирусом, према последњим подацима, на болничком лечењу 5.462 пацијента, док се 195 особа налази на респираторима.

Према последњем пресеку, још 23 пацијента преминула су од ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 1.881 особе, од 11.725 тестираних.

Постепено се смањује притисак на ковид систем. У домовима здравља кажу да је последњих дана смањен број првих прегледа.

Ситуација јесте боља него крајем протекле године, али услова за опуштање нема, упозоравају епидемиолози, јер постоји опасност поновног раста броја оболелих наредних недеља.

Вакцинација грађана који су се пријавили преко интернета почиње данас.

Председница Владе Ана Брнабић, која је примила другу дозу вакцине против коронавируса, рекла је за РТС да се прво позивају људи изнад 75 година и да ће данас прво вакцинисати око 1.000 људи из Београда.

Вакцинација у 10 домова здравља у Београду почиње у 10 сати

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек је рекао за РТС да су домови здравља у Београду спремни за вакцинацију која почиње у 10 сати.

Рекао је да су то следећи домови здравља: Врачар, Вождовац, Земун, Звездара, Савски венац, Стари град, Палилила, Нови Београд, Чукарица и Раковица.

“Сви који се вакцинишу добију информатор, сама вакцинација није болна, преко 19.000 људи је вакцинисано до сада, а биће 20.500, није било нежељених дејстава”, рекао је др Ђерлек.

Према његовим речима, сутра почиње вакцинација у Суботици, Зрењанину, Новом Саду, Крушевцу, Нишу.

Након грађана старијих од 75 година, следе грађани од 64 до 74 година који ће бити вакцинисани. Како је рекао Ђерлек, они ће доћи ће на ред у зависности од тренутне епидемиолошке ситауције и броја вакцина на Торлаку.

Ружић: Образовни систем спреман за наставак школске године

Министар просвете Бранко Ружић каже за РТС да је образовни систем спреман и да није био место где је долазило до трансмисије вируса захваљујући одговорности коју су показала деца и наставно особље.

“Систем је показао велику виталност у претходном периоду. Наравно да је спреман, показао је и адаптибилност, деца су показала висок степен одговорности, наставно и ваннаставно особље, иако је било пренапрегнуто у овако специфичним околностима, заиста су показали не само одговорност, него и преданост раду”, рекао је Ружић.

Каже да ће млађи основци од првог до четвртог разреда похађати наставу свакодневно у школи у мањим групама.

“Што се тиче старијих основаца они ће похађати наизменично наставу непосредно и на даљину, што се средњошколаца тиче они ће комбиновано похађати наставу – једне недеље у школи, друге недеље на даљину”, објаснио је Ружић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here