Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 422.210 особа, а забележено је 4.245 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

Према последњем пресеку, још 15 пацијената преминулo je од ковида 19. Од тестираних 5.550 узорака, на коронавирус позитиван 1.331.

Широм земље наставља се масовна вакцинација, а бројни грађани примају другу дозу.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је да је до сада у главном граду Србије против коронавируса вакцинисано више од 220.000 грађана, од којих су неки примили и другу дозу вакцине.

На Институту “Торлак” стигло је нових 40.950 доза “Фајзерове” вакцине.

После седнице Кризног штаба, који је заседао због непоштовања противепидемијских мера и организовања журки, Радојичић је рекао да је у главном граду уочено попуштање дисциплине, као и да је пет особа задржано због сумње да су починили кривично дело непоступања према прописаним здравственим мерама током пандемије.

Мини-одмор за Дан државности многи су искористили за боравак у неком туристичком центру у земљи. Најпосећеније су биле планине и бање.

Због великог броја гостију појачан је инспекцијски надзор, а само туристичка инспекција је за три дана 232 пута контролисала примену мера за спречавање ширења ковида-19.

Директорка болнице у Батајници: Страхујем од пораста броја оболелих наредних дана

Директорка ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић каже за РТС да страхује од повећања броја заражених коронавирусом након продуженог викенда и да су у Батајници у приправности да отворе други део болнице који тренутно није у функцији.

Смањује се број новооболелих у Врању, појачана контрола мера

Претходне недеље Врање је било на другом или на трећем месту у Србији по броју оболелих од коронавируса. Жаришта су, кажу епидемиолози, биле школе које су по препоруци Кризног штаба, од петка па до 19. фебруара на онлајн настави.

Појачана је и контрола прописаних мера у угоститељским и трговинским објектима.

Иако се број новооболелих у Врању полако смањује, епидемиолози упозоравају да је и даље висок ниво заражавања и апелују на поштовање мера.

Ненад Поповић, директор Опште болнице у Врању, рекао да су претходног дана у АДТ у Врању прегледане 193 особе.

Према његовим речима, долазе цитаве породице, јављају се пацијенти свих узаста. Млађи су са лакшом клиничком сликом.

У болници је хоспитализовано 115 пацијената.

Доктор Поповић каже да вакцинација тече по програму, и до сада је у Врању вакцинисано 11.000 грађана.

У Србији вакцинисано више од 900.000 особа

Према најновијим подацима, Србија је и даље друга у Европи, а прва у региону по стопи вакцинисаних на милион становника (133.048).

Највише вакцинисаних је у Уједињеном Краљевству (229.796 на милион становника).

У Србији је до сада вакцинисано 905.340 особа.

Према броју вакцинисаних, Србија је седма на свету, након Израела, Сејшела, Уједињених Арапских Емирата, Велике Британије, САД и Бахреина.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here