Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Од почетка пандемије у Србији је тестирано 4.634.126 људи, позитивно је било 720.643. Од последица болести преминуло је 7.108 особа, а проценат смртности је 0,99. У 16 часова седница Кризног штаба.

Да бисмо коронавирус држали под контролом, неопходно је да поштујемо превентивне мере, и да се вакционишемо, упозоравају лекари.

У Србији је према последњем пресеку регистровано 290 нових случајева коронавируса од 10.446 тестираних узорака, а преминуле су три особе.

У болницама се налази 341 ковид пацијент од којих је 11 на респиратору.

Највише новозаражених је у Београду – 92. Нови Сад бележи 20 новозаражених, Смедерево 11, Крагујевац 9, Горњи Милановац, Ниш и Параћин по 7, Ужице, Јагодина, Зрењанин, Прибој и Краљево по 6.

Седница Кризног штаба на којој ће се анализирати епидемијска ситуација биће одржана у 16 часова.

Др Светлана Мићић са Вакциналног пункта на Београдском сајму каже за РТС да се у односу на претходних месец и по дана, када смо имали смањен број заинтересовних за вакцинацију – на дневном нивоу од две до три хиљаде вакцинисаних на целој територији Србије, сада се полако број повећава.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да по закону постоји могућност прописивања обавезне вакцинације за одрасле.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here