Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Од избијања епидемија коронавируса у Србији су регистрована 1.945.142 случаја коронавирусом. Битку са ковидом изгубило је 15.619 грађана. У болницама широм земље лечи се 1.028 особа, од којих је 66 на респиратору.

Епидемијска ситуација у Србији се поправља, али је и даље велики број заражених, па и умрлих. У последња 24 сата регистровано је 2.415 случајева коронавируса, од укупно 17.958 тестираних. Када би се проценат заражених применио на број тестираних када смо имали највише оболелих, онда тај проценат показује да би број новооболелих у односу на тестиране био знатно преко 5 хиљада новозаражених. У односу на број становника тај број би био вишеструко већи. Све то говори да нема разлога за опуштање и да се мере заштите и даље морају примењивати, ако нам је стало до себе, ближњих и свих других – то тврде одговорни стручњаци медицинске струке.

Преминуло је 15 пацијената, укупно 15.619 од почетка епидемије.

Неколико дана пре планираног укидања епидемијских мера, Немачка бележи нови рекорд седмодневног броја заражених на 100.000 становника.

У Кини број заражених коронавирусом и даље расте. Забележени су новозаражени у 20 региона.

У Грчку се од јуче може ући без ПЛФ обрасца.

У Пчињском округу 36 новозаражених

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације, на ковид 19 тестирано је 268 особа са територије Пчињског округа.

Анализе су показале да је 36 лица заражено коронавирусом. Од тог броја 18 је из Врања, 11 из Сурдулице, три из Бујановца, два из Владичиног Хана и по један из Босилеграда и Трговишта.

У ковид амбуланти АТД током јучерашњег дана обављено је 66 прегледа, од тога 49 првих.

У ковид болници хоспитализовано је 14 пацијената, сви су позитивни на коронавирус и са упалом плућа, док је 10 на кисеонику. Током протеклог дана на болничко лечење примљена су два пацијента, а отпуштен један.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here