1. 06. 2021.

Од почетка епидемије у Србији је коронавирус потврђен код 714.252 особе, а од последица заразе преминуло је 6.938 људи. На болничком лечењу је 510 пацијената, а на респираторима 20 особа.

Према последњем пресеку, од последица коронавируса је преминуло још осам особа. Регистровано је 198 новозаражених од 9.390 тестираних.

У Београду је потврђено 28 нових случајева заразе, а двоцифрен број новоинфицираних имају још Смедерево и Крагујевац.

Највећи проценат вакцинисаних пунолетних грађана је у Београду – 51,7 одсто, што је један од услова за нормализацију живота. Градоначелник Зоран Радојичић рекао је за РТС да се смањује број прегледа и особа које леже у болницама, али да је важно наставити са вакцинацијом и достићи колективни имунитет.

Премијерка Србије Ана Брнабић честитала је Медвеђи, Зрењанину, Сврљигу, Зајечару, Шапцу и Сомбору на томе што су вакцинисали више од 50 одсто пунолетног становништва, али је нагласила да забрињава то што је и даље око 48 одсто вакцинисаних у целој Србији.

Од данас су дозвољене посете студентским домовима за особе које су потпуно вакцинисане.

Још седам заражених у Пчињском округу

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, од 160 узорака из Пчињског округа, седам је позитивних на ковид 19. Од тог броја шест је из Врања и један из Владичиног Хана.

У осталим општинама Пчињског округа није било нових случајева заражавања коронавирусом.

У ковид амбуланти АТД током јучерашњег дана обављено је 46 прегледа, од чега 27 првих. Узоркована је крв код 35 пацијената и сачињено 18 рендгенских снимака плућа. Урађено је седам пи-си-ар и 35 антигенских тестова, од којих је пет позитивно на коронавирус.

У ковид болници у Врању хоспитализовано је 15 пацијената. Сви су позитивни на коронавирус, а 13 је са бронхопнеумонијом. На кисеонику је седам болесника. Није било пријема ни отпуста. Тренутно је у ковид болници 61 слободна постеља.

У Београду вакцинисано преко 721.000 особа

Циљ је да до краја јуна буде 750.000 вакцинисаних. То је око 51,8 одсто. Кад су у питању ревакцинисани то је 46 одсто, значи другу дозу је примило преко 624.000 особа.

Сутра ће аутобус за вакцинацију бити на платоу у војводе Степе, испред Саобраћајног факултета где около има неколико студентских домова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here