Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Након што су Италија и Аустрија уврстиле Хрватску на листу високоризичних земаља, због повећања броја заражених корона вирусом, многи су туристи из тих земаља одлучили да превремено прекину годишњи одмор.

Упозорење Аустријанцима због путовања у Хрватску на снази је до понедељка, па многи не желе да ризикују евентуално увођење карантина.

Појачан је саобраћај на путевима у приобаљу, трајектним пристаништима, на већини путева ка унутрашњости, као и на појединим граничним прелазима где су могућа и дужа чекања (више од једног сата), извештава портал Индекс.

На путевима у близини одморишта и чворова могући су краћи застоји, вози се у колони и успорено.

У смеру од Загреба код наплатне станице Лучко колона је дуга око два километра, а код наплатне станице Демерје око три километра.

Према граници са Словенијом, колона возила понегде је дуга је и око три километра, а делом се протеже и на Истарски ипсилон.

На Крчком мосту саобраћај је појачан у оба смера.

Индекс подсећа да, према одлуци италијанске владе, све особе које из Хрватске долазе у Италију, приликом уласка морају да имају негативан тест на коронавирус који није старији од 72 сата или да се тестирају у року од 48 сати од уласка у Италију.

Транзит кроз Италију тренутно није ограничен, па у том случају није потребан негативан тест.

Иста мера сутра ступа на снагу за Аустрију.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here