Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

У Влади Србије одржан је састанак са члановима Координационе комисије за инспекцијски надзор и одлучено је да се пооштри надзор поштовања мера у борби против ковида.

Инспекција ће бити фокусирана на тржне центре, градски превоз и продавнице, као и на угоститељске објекте.

Већ у току дана кажњени тржни центри у Београду, Новом Саду, Крагујевцу због кршења мера

Тржни центри у Београду, Новом Саду и Крагујевцу кажњени су са по 300.000 динара због непоштовања епидемијских мера, потврђено је РТС-у у Влади Србије.

У Београду су кажњени Ада мол, Делта сити, Ушће и шопинг центар у Рајићевој, док су у Новом Саду кажњени Биг и Променада.

У Крагујевцу су са по 300.000 динара кажњени тржни центри Космос и Рефлекс, као и одговорна лица са по 50.000.

Такође, у том граду казна од 30.000 динара изречена је чувару у Плази, а са 5.000 кажњена је радница у месари у Дису због тога што није носила маску.

Осврт редакције на започету акцију:

Хвала Богу да су државне институције у циљу спровођења законских обавеза започеле да раде свој посао. Први резултати су истина скромни, јер смо сви сведоци да се прекршиоци мере хиљадама и хиљадама и да надлежне инспекцијске службе нису обављале свој посао у претходном периоду, а последице су немерљиве. У претходном извештају помиње се чак да је и једна радница месаре „Диса“ кажњена са невероватних 5.000,00 динара. Најчешће такве мандатне казне ако се плате у року од 8 дана добија се и право на попуст од 50 одсто. И један и други износ је више него симболичан, да би подсћале оне који их плате да су тим нечињењем можда допринели да неко због њихове неодговорности остане и без живота. Отуда санкције за такву врсту прекршаја треба да буду такве вличине да се памте и да се више не понављају. То што је написано није нека влика памет. То је само искуство многих развијених земаља и данас, где се такви пропусти итекако памте, па су зато и прекршаје те врсте права реткост.

„Српска стварности“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here