Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Ад хок комисија косовске скупштине одобрила је нацрт резолуције о осуди наводног злочина геноцида и злочина против човечности, које су починили Срби током последњих сукоба на Косову, јавила је “Косовапрес”.

У нацрту се наводи потреба да у “Београду сарађују како би казнили криминалце и надокнадили начињену штету”.

Нацрт резолуције усвојен је након дискусије у којој је посланик Покрета Самоопредељење Сами Куртеши рекао да је тај документ деградиран јучерашњом иницијативом председника парламента Кадрија Весељија о успостављању кривичног суда за злочине које су починили Срби.

Представник Демократске партије Косова Сами Љуштаку сматра да би нацртом резолуције требало предвидети и покушај биолошког истребљења, будући да је, како тврди, током последњих сукоба на Косову постојала и таква тенденција.

“Желимо да осудимо мрачан чин српске државе. Ако имамо прилику да направимо трибунал, то је добродошло. Слажем се са свим што је предложено овим документом”, рекао је Љуштаку, пренела је Косовапрес.

Арменд Земај из Демократског савеза Косова је додао да је утврђено, а парламент то треба да усвоји, да је, како је рекао, “држава агресор на Косову починила геноцид”.

„Српска стварност“ / Косовапрес, Радио К и М  /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here