Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Млада композиторка класичне и филмске музике и креативна амбасадорка националне платформе “Србија ствара” Ана Крстајић тренутно представља Србију у финалу интернационалног такмичења музике у Француској – Оригинал Soundtrack Challenge.

Посебно је занимљво да једино Крстајићева међу финалистима овог такмичења није држављанка Француске.

На додели награда која се у Француској одржава данас, гудачки оркестар “National d’Auvergne” извешће њену композицију за експериментални филм “Hurlevent”.

На челу је стручног жирија композитор и оскаровац Стивен Ворбек (Stephen Warbeck) – широј јавности познат по компоновању музике за филм “Схеакеспере ин Лове”.

“Јако ме радује што ће моју музику за понуђени експерименталан филм ‘Хурлевент’ извести један тако реномирани гудачки оркестар као што је “National d Auvergne”, то је велика част и професионални успех. Такмичења филмске музике овог типа ми омогућавају да прикажем свој рад широм света и да успоставим сарадњу са интернационалним оркестрима, што ме заиста највише испуњава”, истиче Крстајићева.

Ана Крстајић је креативна амбасадорка платформе “Србија ствара”, а у Србију се вратила након завршених мастер студија на престижном Универзитету Беркли у САД и освојених бројних награда на међународним такмичењима.

“Водећи се убеђењем да све почиње једном креативном идејом и талентованим појединцем, платформа ‘Србија ствара’ креира национални бренд модерне Србије ослањајући се првенствено на међународно препознатљиве и изузетне појединце који инспиришу својим достигнућима, идејама, креативности. Баш као што је случај с талентованом Аном Крстајић. Подржавајући њихов рад на најбољи могући начин промовишемо Србију као модерну земљу, земљу талентованих и креативних људи”, каже Ана Илић, виша саветница председнице Владе за креативне индустрије и туризам која предводи тим “Србија ствара”.

Национална платформа “Србија ствара” је кровно, међуресорно тело задужено за међународну промоцију Србије кроз извозни потенцијал из области креативних индустрија, иновација и економије засноване на знању.

Платформа, основана на иницијативу председнице Владе Ане Брнабић, делује као национални бренд који афирмише вредности савремене Србије: креативност, иновативност, знање и талент.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here