Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Ана Соколовић је недавно боравила у родном Београду и каже да је сусрет са својим народом у завичају увек чини срећном и задовољном и да једва чека нову прилику да дође у Србију.  

“Желим да пишем музику која је и драматична и за плакање и за тугу, за меланхолију, која је севдах, али и за радост”, каже светски позната композиторка Ана Соколовић која живи и ради у Канади, а крајем новембра је узела учешће са познатим канадским квартетом Молинари на фестивалу савремене ауторске музике БУНТ који се одржавао седми пут у Београду.

   Ана Соколовић је препуна утисака из Србије, и Београда, пријатних сусрета са људима које је срела, са пријатељима …

„Долазак у моју земљу, долазак у мој град је увек емотиван и увек пун различитих, позитивних осећања. Осећања су помешана, али увек је усхићење на највишем нивоу. Долазак у Србију ме чини срећном и даје ми нову снагу. Зато већ сада желим да се што пре догоди нови сусрет са пријатељима у Србији“ – каже Ана.

Ана Соколовић, која је из Србије отишла 1992. године, предаје композицију на Универзитету у Монтреалу. Године 2012. је проглашена “националним благом” Квебека, што је изузетно признање које су пре ње добила само још два канадска композитора.

Годишња музичка награда Канаде “Јуно” у области класичне композиције отишла је ове године у руке Ане Соколовић за дело “Голден Слумберс Кисс Yоур Еyес”. Ово угледно признање је пандан Гремми награди.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here