Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић рекао је да ништа неће бити од најављеног “егзита” Републике Српске, а српском колеги у државном врху Милораду Додику поручио је да, како каже, неће добити ни најмањи уступак око статуса Уставног суда, пренео је сарајевски “Дневни аваз”.

Жељко Комшић је поводом јучерашњег Додиковог говора у Народној скупштини Републике Српске и најављеном блокадом у одлучивању заједничких државних органа, рекао да ће се то обити о главу и нанети највише штете управо Републици Српској.

“Нека се (у Републици Српској) не заносе уценама. На рачун тога неће добити ништа од онога што траже, нити било какву концесију, што је обично део тактике. Затражиш немогуће да би добио нешто. Ако је блокада, нека је блокада”, рекао је Комшић додајући да “нема попуштања нити за милиметар”.

Оценио је да су и у Републици Српској помало збуњени плановима које су сами осмислили па је очигледно да већ, како каже, покушавају разводнити целу причу око блокаде рада и одлучивања у државним телима власти.

Комшић је оптужио председника Србије Александра Вучића да, коментаришући деловање Уставног суда БиХ, “поткопава” БиХ као државу.

Према Комшичевим речима, председник Вучић не би требало да има ништа са Уставним судом БиХ.

Он тврди и да српски председник “пребројава муслимане и немуслимане” у том суду.

Комшић је рекао да је “прочитао” да је Вучић у Београду саветовао Додика да у вези са Уставним судом и страним судијама које, како каже, сада проблематизују, све раде легално.

Комшић то тумачи као даљи притисак с циљем одласка троје страних судија, па да се онда, како каже, на потпуно легалан начин поткопава држава БиХ.

“Нема Уставнога суда по жељи Београда”, навео је Комшић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here