Mesto za reklamu

04.03.2021.

Конгресменка Клаудија Тени из америчке државе Њујорк прихватила је позив амбасадора Србије у САД Марка Ђурића да буде члан Српског кокуса на Капитол хилу.

Клаудија Тени је у среду у разговору с Ђурићем рекла да је за њу тај позив посебно значајан имајући у виду да је у младости и пословно и приватно била везана за нашу земљу.

Током осамдесетих година прошлог века Клаудија Тени била је једина Американка запослена у тадашњем југословенском Генералном конзулату у Њујорку.

Такође, у више наврата је посетила некадашњу Југославију, где се упознала са нашом културом и научила српско-хрватски језик, пренео је Танјуг.

​Захваливши конгресменки на подршци и приступању нашем кокусу, Ђурић је оценио да је Клаудија Тени као некадашња дипломатска колегиница прави пример дугогодишње и успешне сарадње двеју земаља које у овој години обележавају значајан јубилеј 140 година од успостављања дипломатских односа.

Подсетимо, прошлог месеца и конгресмен Бил Џонсон приступио је Српском кокусу у америчком Конгресу на позив амбасадора Србије у Вашингтону.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here