Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Епидемиолог Др Предраг Кон изјавио је да обавезно ношење маски у Србији постоји као нацрт и да може бити уведено ако се стање погорша када је реч о корона вирусу.

Кон је за „Прву“ телевизију рекао да Србија није још увела обавезно ношење маски, али да је важно да осетљиве групе, попут старијих од 65 година и хроничних болесника, носе маске.

“Што се тиче заштите у јавном превозу, тржним центрима и кафићима, то је најнижа мера заштите, додао је Кон и објаснио да на отвореном простору маске немају смисао.

Кон је указао да су сви колективи ризична места за пренос заразе и навео да две трећине откривених заражених у тим колективима немају никаке тегобе.

“Треба поштовати мере, ако не може да се држи дистанца у колективу – онда ношење маски, да ли је то обавезно или не, зависи од фирме”, рекао је Кон.

Говорећи о томе да негативан тест на корона вирус више није услова за улазак у Србију, он је рекао да ПЦР тест није могуће набавити у појединим земљама, а да нашим држављанима не можемо забранити да дођу у Србију.

Навео је да ће после 15. јуна, када се буде отворила Европа, дневно око 10.000 људи стизати на аеродром у Београду, пренео је Танјуг.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here