Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио да медицински део штаба неће одустати и да ће тражити затварање на бар седам дана. Он је додао да срећом нисмо близу да пукнемо као звечка, али да ситуација није сјајна.

За Београд могу да кажем да је кататстрофалан; долазимо до ситуације да нема места у болницама, рекао је он и додао да је попуњеност у болницама при крају.

Према његовим речима, велики је проблем враћати „нековид“ болнице у ковид болнице јер нема ко да лечи друге болести. Такође, уз овако велики број новоинфицираних угрожава се и процес вакцинације.

Упутан зашто није одмах уведено ванредно стање него се чекало, Кон каже да је медицински део Кризног штаба још у новембру тражио најригорозније мере али да им је речено да то не може да се спроведе без ванредног стања. Подсетио је и да су мере пооштраване, па је појединим викендима и било доста тога затворено, и то је, како каже дало резултате.

„Ми све време тражимо такве мере, а кренула је онда прича о ванредном стању. Интересантно је како се сви загрцнемо када почнемо да причамо о ванредном стању. Сви се сећају само тога и да је било забрањено кретање старијима. Ми о полицијском часу не размишљамо, али то би било на дневном реду касније”, рекао је др Кон за ТВ Прва.

„За сада смо далеко од увођења ванредног стања јер је то процедура. Проактивно треба радити, ми смо до сада каснили око две недеље. Самим тим што нема те операбилности да се одмах може реаговати. Ми смо пресудили. Медицински део је урадио све што је требало. Ми сматрамо да су овако благе мере недопустиве“, истакао је др Кон.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here