Mesto za reklamu

25. 06. 2020.

Епидемиолог и члан кризног штаба Предраг Кон изјавио је да нема дилеме да се вирус корона враћа.

Др Кон је то рекао коментаришући данашње податке да је у Србији, у последња 24 сата, регистровано још 137 случајева заражених вирусом корона, а да је једна особа преминула.

„Да ли ће да се враћа већом снагом, то ћемо сачекати. Овај вирус нам је показао да ништа не знамо о њему, и да једноставно све оно што се уобичајено дешава код респираторних вируса, а то је да има јасну сезону, да је у овим месецима, у овом делу године итекако активан и способан да се преноси“, казао је др Кон, гостујући у емисији „Око“ на РТС-у.

Кон је истакао да се вирус у Београду највише преноси на одређеним прославама, као што су журке и рођендани, али и доношењем торте у фирму.

„Међутим, ми имамо скоро између 57 и 58 посто оних који не знају како су се заразили, што јасно показује да је вирус у циркулацији у Београду“, рекао је Кон.

Он је навео да је нова ситуација нешто што не може да се игнорише и да мора врло озбиљно да се схвати и да мора да се апелује на грађане да поново почну да се придржавају мера.

“Ми морамо да рачунамо на то да је то борба на дуг ток и да почнемо да размишљамо да нема ни говора о томе да ће нас вирус напустити”, истакао је Кон и додао да ће све ове активности спроводити до проналаска вакцине или стицања колективног имунитета.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here