Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Сви догађаји и свако кршење мера манифестоваће се за десет дана, јер се потенцијал вируса јасно повећао, тако да ће се то одразити на даље погоршање, рекао је епидемиолог др Предраг Кон поводом призора који су синоћ забележени у престоници и на којима се види непоштовање најновијих мера рада свих објеката до 23.00 сата. Др Кон је тим поводом поново упутио апел за поштовање мера. 

“Време је да се поново апелује на поштовање мера, првенствено на држање дистанце и избегавања масовног окупљања. Ношење маске се препоручује и на отвореном ако не може да се обезбеди дистанца. У затвореном простору је ношење маске апсолутно обавезно”, нагласио је Кон за Блиц.

Радно време свих продавница, ресторана, кафића, кладионица, клубова ограничено је до 23 часа, а како наводи лист, њихови репортери синоћ су у центру града видели да су многи ресторани брзе хране били отворени и после 23 часа, а пред њиховим шалтерима долазило је до стварања подужих редова.

“Оно што мора да се каже је да се нама ситуација озбиљно погоршава, посебно у Београду, не само да је несигурна него иде у правцу да постане неповољна”, истакао је Кон.

Још једном је нагласио да је радно време после 23 часа дозвољено искључиво апотекама и бензинским пумпама.

“Све остало је практично забрањено”, прецизирао је Кон.

Током претходне вечери инспекција је обавила контролу 91 објекта у Београду како би се уверили у то да ли се придржавају мера превенције. Два угоститељска објекта у Београду су затворена због журки које су организовали, чиме су прекршили мере које су ступиле на снагу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here