Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Забележен још један нови случај инфекције корона вирусом у Црној Гори:

Лабораторије Института за јавно здравље Црне Горе, од јучерашњег пресека па до данас у 8:45, завршиле су анализу 255 узорака међу којима је био један нови случај инфекције, навео је Институт, пренела је РТЦГ.  До сада су заражене 324 особе у Црној Гори.

Ради се о особи, која је по доласку из иностранства, смештена у институционални карантин.

Словенија: Поново расте број новооболелих:

У Словенији је број новооболелих од новог корона вируса поново почео да расте, након два дана у којима није забележен ниједан случај.

За 24 сата број оболелих је повећан за шест, чиме је укупан број порастао на 1.445, преноси СТА и додаје да је до тога дошло јер је у понедељак тестирано 1.338 особа, за разлику од викенда када је тестирано знатно мање.

Четворо од шест новооболелих су штићеници Дома за старе у Љутомеру. У последња 24 сата преминула је једна особа, тако да је у тој земљи преминуло 98 особа. Додаје се да су од укупног броја оболелих већином жене, односно 808 жена и 637 мушкараца.

У Хрватској 11 новооболелих и три смрта случаја:

У последња 24 сата у Хрватској је регистровано нових 11 заражених особа корона вирусом и три смртна случаја, саопштио је Национални штаб цивилне заштите.

Укупан број оболелих од корона вируса у Хрватској је до сада 2112, рекла је на конференцији за новинаре директорка Завода за хитну медицину Маја Грба Бујевић.

Преминуле три особе су старије животне доби из Сплита, Копривнице и Дубровника.

У Хрватској је укупно преминуло 83 особа од последица корона вируса.

Укупно је до сада тестирано 39.973 особе, од чега 933 само у протекла 24 сата.

Број здравствених радника који су позитивни на корона вирус је укупно 226, а у самоизолацији их је 209.

С.Македонија:Први пацијент скинут са респиратора:

Мушкарац стар 37 година оболео од новог корона вируса скинут је данас са респиратора, изјавио је директор болнице “8. септембар” у Скопљу Христијан Костов. Он је примљен у болницу пре три недеље у критичном стању и први је пацијент оболео од Ковида који је скинут са респиратора, преноси МИА.

У Северној Македонији  је у последња 24 сата регистровано осам нових случајева вируса Ковид-19, а једна особа је преминула, саопштило је Министарство здравља.

Од почетка епидемије у Северној Македонији је оболело 1.526 особа, преминуло је 86, а опоравило се 1.013. Највише заражених има у Скопљу и Куманову.

„Српска стварност“ /Агенције/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here