Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Више од 13 милиона људи, тачније њих 13.009.057, заражено је корона вирусом у свету, показују подаци сајта Ворлдометерс. Како се наводи на сајту, до сада је 570.565 особа преминуло од последица корона вируса, док се 7.567.694 излечило.

Најтежа ситуација и даље је у САД, где је корона вирусом заражено више од 3,4 милиона људи, док је 137.733 људи преминуло. На другом месту по броју заражених и преминулих је Бразил са више од 1,8 милиона оболелих и 72.100 смртних случајева.

Следи Индија са 879.466 заражених, Русија 727.162 оболелих и Перу са 326.326 заражених. Више од 300.000 заражених имају још Чиле и Шпанија. На осмом месту је Мексико са 295.268 оболелих, а на деветом Велика Британија са 289.603 заражених.

Велика Британија је, међутим, на трећем месту у свету по броју жртава пошто је у тој земљи потврђено 44.819 смртних случајева.

Јужноафричка Република је на 10. месту у свету по броју заражених корона вирусом са 276.242 случајева. У тој држави од последица овог вируса је преминуло 4.079 људи.

У Аустралији епидемија под контролом, власти позивају на опрез

Најмногољуднија аустралијска држава Нови Јужни Велс објавила је да је потврђено 14 нових случајева ковида-19 у целој земљи, од чега осам у самој држави, као и да је највише заражених дошло у контакт са вирусом у друмским кафанама.

Грађани су упозорени на могући други талас епидемије коронавируса, известио је Ројтерс.

У држави Викторија потврђено је 177 нових случајева, што је знатно мање од претходног просека који је био већи од 270 новозаражених у 24 сата.

У међувремену су научници са Универзитета Kвинсленд започели тестирање прве пробне вакцине, а преелиминарне резултате најавили су за почетак септембра.

У Kини забележено осам нових случајева, сви увезени

У Kини је у последња 24 сата забележено нових оосам случајева вируса ковид -19 и сви случајеви су увезени, односно ради се о особама које су допутовале из иностранства, саопштила је Здравствена комисија те земље.

У Пекингу није забележен ниједан нови случај већ седми узастопни дан, преноси Ројтерс.

Kомисија је навела и да је откривемо и шест асимптоматских случајева, које Kина не уноси у званичне податке о оболелима.

(Ројтерс)

Мексико четврта држава по броју умрлих од ковид-19

Мексико је премашио Италију у броју смртних случајева од ковид-19 и постао четврта држава на свету по броју умрлих.

Према подацима које је објавило Министарство здравља у тој земљи је од последица ковид-19 преминуло 35.006 људи.

Током последње две недеље, укупна смртност у Мексику је такође претекла Шпанију и Француску а Латинска Америка је све више жариште пандемије.

(Ројтерс)

Француска планира да тестира људе из ризичних подручја

Француска ће током наредних дана почети са циљаним тестирањем на нови коронавирус људи који долазе из високоризичних подручја, изјавио је портпарол француске Владе Габријел Атал.

Они који могу да докажу да су недавно тестирани на вирус, моћи ће да избегну поновно тестирање у Француској, рекао је Атал.

Министар здравља Оливије Веран првобитно је говорио да ће тестирање бити добровољно.

“За земље у којима вирус не циркулише више него у Француској нема разлога предузимати додатне мере”, рекао је Атал и напоменуо да мера врло вероватно неће важити за суседну Немачку.

У Хрватској од данас строжије мере због скока заражених

У Хрватској ступају на снагу строжије епидемиолошке мере због наглог скока заражених током последњих дана.

Према новим правилима обавезно је ношење маски у продавницама, јавном превозу, медицински установама а маске ће морати да носе и запослени у кафићима и ресторанима.

Према одлуци о нужним мерама за организацију окупљања, на којима је присутно више од 100 учениска, организатори су обавезни да доставе обавештење територијално надлежној служби цивилне заштите електронском поштом, најкасније 48 сати пре планираног почетка догађаја.

Организатори окупљања са више од 100 учесника морају да воде писану евиденцију о свим учесницима, а кризни епидемиолошки штаб препоручује да се на скупове не позивају старије особе или хронични болесници.

Забрањено је руковање, грљење и љубљење.

Регион Лигурија први пут без нових случајева ковида-19

Регион Лигурија на северу Италије, надомак Ломбардије која је најтеже погођен регион вирусом ковид-19, први пут је, од почетка кризе због тог вируса, без нових случајева.

Према најновијим подацима, није било ни нових смртних случајева, а 18 особа се опоравило од вируса ковид-19.

Под надзором због вируса је 389 људи, а 25 особа оболелих од ковида-19 је у болници.

 

„Српска стварност“ /Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here